Share

6 tips voor een geslaagde herfstbarbecue

Onze barbecue kent weinig rust. Een flauwe zonnestraal is vaak voldoende om hem buiten te halen en te genieten van een avondje ‘outdoor cooking’. Het zal je dan ook niet verwonderen dat wij het voorbije weekend maximaal genoten hebben van deze zalige manier van koken.…
Share

Petit Beurre-taart

Je hebt verzoekplaatjes én verzoekreceptjes. Tegenwoordig passeren de laatste hier vaak de revue. Eén ding hebben ze gemeen : een leuke, smakelijke herinnering aan een tijd zonder dat rare virus. Deze koekjestaart katapulteert mij recht naar de tijd van Merlina en Kameleon, mijn kindertijd dus.…
Share

Salade met komkommer, kiwi & feta

In de categorie ‘uitpakken met een bijzonder originele salade’ verdient deze schoonheid beslist een 🏆 . Geef toe de combinatie 🥒 , 🥝 en feta is niet meteen evident te noemen. Ook de handige techniek om eerst met dressing te beginnen en je salade in…
Share

Voor u gelezen : Big Mamma’s Cucina Popolare

Het is en blijft een kunst om een restaurantbeleving te vertalen in een boek. De mannen van Big Mamma (een creatieve restaurantgroep met fantastische restaurants in wereldsteden als Londen, Parijs én Rijsel) zijn er meesters in.  In hun nieuwste creatie ‘Big Mamma’s Cucina Popolare’ trakteren…
Share

Echte geutelingen

Op zoek naar een leuke uitstap voorzien van een authentieke take away? Trek dan richting Elst (deelgemeente van Brakel), drop je auto aan de kerk en volg het mooie Geutelingenpad. Zoals in de Ronde van Vlaanderen gaat het bergje op en bergje af en zijn heuveltjes…
Share

Mijn favoriete Aalsterse plekjes

Bruiner kan een café in mijn ogen niet zijn en de naam verklapt wat je er als de beste kan doen : babbelen. Ik ben dan ook grote fan van Café Den Babbelaar. Het interieur is op zijn minst authentiek en geweldig instagrammable. De bierkaart…
Share

Loaded bietenhummus

En de prijs voor t schoonste talloorke gaat naar deze loaded bietenhummus. Makkelijk te maken, ideaal om te decoreren en geweldig lekker. Wat heb je nodig?2 rode bieten geroosterd400g kikkererwten (een blik)2 el tahin2 tenen knoflookSap van een halve citroen1/2 tl komijnPeper en zoutOlijfolie Hoe…
Share

Boontjes in zoetemelksaus

Zoetemelksaus was één van de Vlaamse klassiekers die mijn grootmoeder vaak -én zeker op goede vrijdag- op tafel toverde. Het gerecht heeft een lange geschiedenis en is typisch voor de Denderstreek. Niettegenstaande de benaming ‘zoetemelk-saus’ is deze saus absoluut niét zoet. Het verwijst enkel naar…
Share

Fruitgalette

Grijp je kans, wacht niet langer en ga aan de slag met dit geweldige recept. Het is bovendien de beste periode om dit te doen. Je hebt nog het laatste zomerfruit én ook het eerste herfstfruit dient zich aan. Dus, één advies probeer snel dit…
Share

De 11 leukste terrasjes van de Denderstreek

Vergeet die schöne Donau, aan onze Dender is minstens even mooi. Meer nog, je vindt er zoveel leuke plekken dat je met deze zuiderse temperaturen niet meer naar de costa’s moet. Ik heb voor jou mijn favoriete terrasjes opgelijst. Eén voor één krijgen ze een…