Share

Loaded bietenhummus

En de prijs voor t schoonste talloorke gaat naar deze loaded bietenhummus. Makkelijk te maken, ideaal om te decoreren en geweldig lekker. Wat heb je nodig?2 rode bieten geroosterd400g kikkererwten (een blik)2 el tahin2 tenen knoflookSap van een halve citroen1/2 tl komijnPeper en zoutOlijfolie Hoe…
Share

Fruitgalette

Grijp je kans, wacht niet langer en ga aan de slag met dit geweldige recept. Het is bovendien de beste periode om dit te doen. Je hebt nog het laatste zomerfruit én ook het eerste herfstfruit dient zich aan. Dus, één advies probeer snel dit…
Share

Bask cheesecake

Het was in Kopenhagen meebepaald bij SEKS (bijzonder leuke koffiebar) dat ik verliefd raakte op deze taart. Heerlijk luchtig qua textuur en anders dan de alle andere cheesecakes die ik al gebakken had. Ik ging daarom op zoek naar ‘het recept’ en las er wat…
Share

Boontjes in zoetemelksaus

Zoetemelksaus was één van de Vlaamse klassiekers die mijn grootmoeder vaak -én zeker op goede vrijdag- op tafel toverde. Het gerecht heeft een lange geschiedenis en is typisch voor de Denderstreek. Niettegenstaande de benaming ‘zoetemelk-saus’ is deze saus absoluut niét zoet. Het verwijst enkel naar…
Share

Petit Beurre-taart

Je hebt verzoekplaatjes én verzoekreceptjes. Tegenwoordig passeren de laatste hier vaak de revue. Eén ding hebben ze gemeen : een leuke, smakelijke herinnering aan een tijd zonder dat rare virus. Deze koekjestaart katapulteert mij recht naar de tijd van Merlina en Kameleon, mijn kindertijd dus.…
Share

Een hongerke in Lissabon

Wat heb ik toch last van extreem uitstelgedrag. Al maanden wou ik een blogpost over mijn favoriete adresjes in Lissabon schrijven. Week na week stelde ik het uit. Maar vanaf nu kan ik het van mijn to do-lijstje schrappen. Hier is voor jullie het relaas…
Share

Wat ezels met je doen

Toen wij in 2007 trouwden, hadden mijn zus en schoonbroer wel een heel leuk cadeau bedacht. Wij kregen twee ezels;  Tinne en Otje, respectievelijk moeder en dochter als “aandenken” aan onze trouwdag. De bijhorende boodschap “je moet wel een ezel zijn om te trouwen” maakte…
Share

De eindejaarsvraagjes aan Annelies Vermeir

Kom binnen en zet u! Met wie hebben wij vandaag de eer? Annelies van Een lepeltje lekkersMama van twee tienersTrotse Gentenaar sinds 1999KookboekenverslaafdOnverzadigbare culinaire nieuwsgierigheidTaalliefhebber Welke gebeurtenis is jou het afgelopen jaar het meest bijgebleven? En waarom? Op persoonlijk vlak kon 2022 niet slechter starten.…
Share

De eindejaarsvraagjes aan Kristien Lindemans

Kom binnen en zet u! Met wie hebben wij vandaag de eer? Ieder zijn goeiendag! Met Kristien hier! Al iets meer dan 2 jaar trotse vaandeldrager van een duurzaamzalig leven bij OHNE Ternat. En sinds kort wakker ik bij Lagom ook heel graag het verkoopsvuur…
Share

De eindejaarsvraagjes aan Caroline D’hont

Kom binnen en zet u! Met wie hebben wij vandaag de eer? Caroline aka Avocado van de Duivel, foodie pur sang, Antwerpen lover, reisfanaat en altijd een hongerke. Welke gebeurtenis is jou het afgelopen jaar het meest bijgebleven? En waarom? Oorlog in Oekraïne. Absoluut afschuwelijk…