De eindejaarsvraagjes aan Caroline D’hont

Kom binnen en zet u! Met wie hebben wij vandaag de eer? Caroline aka Avocado van de Duivel, foodie pur sang, Antwerpen lover, reisfanaat en altijd een hongerke.


Welke gebeurtenis is jou het afgelopen jaar het meest bijgebleven? En waarom?
Oorlog in Oekraïne. Absoluut afschuwelijk wat er daar gebeurt. Door een benefiet dat ik mee organiseerde, ben ik dichter bij de Oekraïnse (eet)cultuur gekomen. Had het liever in andere omstandigheden gehad, maar het was wel een verrijking.


In welke restaurant heb je afgelopen jaar ’t lekkerste gegeten? Of ik net een half uur heb zitten scrollen op mijn gsm naar allerlei foto’s van op restaurant van het voorbije jaar? Tja, als het er zoveel zijn… Maar als ik dan echt moet kiezen: Selma in Kopenhagen. En daar kan jij over meespreken! Zo uniek en verrassend, one to remember!

Wie mag voor ‘jouw man / vrouw van het jaar 2022’ worden? Wie geef je dan weer de titel ‘lul van het jaar’? Dan ga ik resoluut voor een vrouw! Ik ontdekte @elisabethlucie op Instagram, ze maakte hilarische maar vaak ook heel rakende filmpjes, waarmee ze ook echt iets kan losmaken bij de mensen. Ze startte een groot protest op rond de opvangcrisis, stelde heel duidelijke argumenten in het zwartepietendebat en maakte ook nog eens een prach-tig kinderboek (En ze leefden nog) dat ik echt aan alle meisjesmama’s (maar ook zeker geschikt voor jongens) kan aanraden. Lul van het jaar: Putin!

Welk (kook)boek, podcast of serie bracht je recent veel plezier?
Dit jaar richtte ik een kookboekenclub op, en er zijn heel wat fantastische boeken de revue gepasseerd: de nieuwe Ottolenghi, Thais met Boo Raan, Izakaya van Tim Anderson, Mamushka van Olia Hercules en Mezcla van Ixta Belfrage. Allemaal toppers! Podcastgewijs heb ik De Volksjury gebinged, nu helemaal mee en qua serie helemaal overstag gegaan voor The White Lotus.

Afgelopen jaar richtte ik samen met Caroline van Avocado van de Duivel Faim de Flandre op. Wij zijn een culinair contentbureau dat foodondernemers helpt om de juiste woorden te vinden. Op welk (persoonlijk of professioneel) project ben je bijzonder fier? Dat dus 🙂

’t Leven is in 2022 flink duurder geworden. Aan wat zou jij je laatste euro uitgeven? Altijd eten! Ik zal wel regelen dat ik er niet voor moet betalen ;-).

Het worden weer normale feestdagen. Wat zijn je jouw ‘wilde’ plannen voor Kerstmis en Nieuwjaar?
We doen toch nog eens take away, X-mas peking duck van de vrienden van Cuichine. Met Nieuwjaar eet ik 12 druiven in Spanje, olé!

Welk gerecht komt zeker op je feesttafel?
Geen nieuw jaar zonder kaviaar ;-). Guilty pleasure. Dit jaar komt ze van Imperial Heritage Caviar. Wat vind je van de pasta met wodkasaus die ik maakte? >

De jacht naar cadeautjes is weer geopend. Met welk ‘pakje’ kunnen wij jou plezieren? Ik krijg graag ‘ervaringen’, als in ‘we gaan samen eens daar gaan eten’.

Welke stad moeten wij volgens jou zeker eens bezoeken? Geef ook je favoriete (foodie) adresjes mee.
Dit jaar ging ik naar Parijs, Seattle, Kopenhagen en Londen, overal zoveel te beleven! Alle tips staan op de blog (Kopenhagen komt er nog aan).

Wie, wat zijn je favoriete (food)instagramaccounts?
Omdat de meeste Belgische wel gekend zijn, kies ik er enkele internationale toppers uit: @whoogys, @omnivorousadam, @theboywhobakes, @rafael.nistor, @fitgreenmind

Met wie zou je volgend jaar eens graag een Tafelklapke doen? En waarom? Ik hou van nieuwe keukens ontdekken, er pruttelt een projectje in mijn hoofd om daar iets mee te doen met nieuwkomers in België.

Even in de glazen bol kijken…welke (culinaire) trend zie jij in 2023 helemaal doorbreken?
Koreaanse keuken blijft een gigatrend, teokkbokki (ricecakes) ga je binnenkort overal vinden (of net niet, ze waren onlangs helemaal uitverkocht in de Aziatische supermarkt).

Had je 10 miljoen, wat zou jij dan in 2023 doen?
Een culinaire wereldreis?

Doe een (zotte) wens…
Vrede en herstel voor Oekraïne.

Geef een reactie