Bask cheesecake

Het was in Kopenhagen meebepaald bij SEKS (bijzonder leuke koffiebar) dat ik verliefd raakte op deze taart. Heerlijk luchtig qua textuur en anders dan de alle andere cheesecakes die ik al gebakken had. Ik ging daarom op zoek naar ‘het recept’ en las er wat (inter)nationale blogs op na. Zoals altijd maakte ik er mijn eigen ding van én kan ik je dit recept sterk aanbevelen.

Wat heb je nodig? 545g roomkaas (Philadelphia), 345ml vloeibare slagroom, 4 eieren, 150g kristalsuiker, de puntjes van één vanillestok, 25g maïzena en het sap van één citroen.

Hoe ga je te werk?  Schep de roomkaas in een kom en voeg de suiker toe. Meng met een spatel tot een glad mengsel. Breek de eieren, voeg ze één voor één toe en meng tot ze volledig opgenomen zijn in het beslag. Voeg vervolgens de vloeibare slagroom, de vanillepuntjes en het citroensap toe.  Meng kort met de spatel. Verwarm de oven voor op 240 graden.Zeef de maïzena om klonters in het beslag te vermijden. Meng de maïzena onder het deeg. Bekleed de bodem en de zijkanten van de bakvorm met bakpapier. Giet vervolgens het beslag in de bakvorm. Het beslag mag vloeibaar zijn. Tik voorzichtig de bakvorm een aantal keer lichtjes tegen het aanrecht. Zo verdwijnen de luchtbellen uit het beslag. Plaats de bakvorm in een voorverwarmde oven van 240° voor 30 minuten. Verwijder de bakvorm en laat minstens 4 uur afkoelen. Serveer met chocoladesaus of rode vruchtencoulis.

Tot slot nog mijn tips voor de ‘perfecte’ cheesecake.

1.     Laat alle ingrediënten minstens twee uur op kamertemperatuur komen. Dit zorgt dat je het beslag minder moet kloppen.

2.     Meng het deeg met een spatel en niet met een garde of handmixer. Deze werkwijze voorkomt luchtbellen en geeft de cheesecake zijn typische textuur.

3.     Zeef de maïzena. Dit voorkomt klonters in het beslag.

Geef een reactie