De naam
Neem de naam ‘Tafelklap’ liefst heel letterlijk want ik wil je het gevoel geven dat je bij mij aan tafel zit. Ronduit vertellen (of klappen in ’t schoon Vlaams) over ‘t gezellige buitenleven is wat ik graag voor je doe. Bloggen is sinds 2010 een creatieve uitlaatklep, Met Cuberdon&Macaron was ik één van de eerste Vlaamse foodbloggers en heb ik echt genoten van deze pioniersrol. 14 jaar later schrijf ik nog altijd met veel plezier over de schoon talloorkes en de geweldige adresjes. Meer nog ik wil dit nog lekker lang blijven doen.
Madam Tafelklap: De persoonsbeschrijving
Anniek, 47, kloek gebouwd, goedlachs en ‘n vlotte babbelaar
Hou van bier, de pensen van Rik en de pateekes van Bakkerij Heidi
Getrouwd met Mijnheer Tafelklap, Bart, moeder van veggielovers Fieke en Nore en smoor op Germaine onze langharige Duitse herder.
Denkt voortdurend aan eten en drinken en ontdekt meestal bij toeval leuke plekjes. Kreeg ooit de bijnaam ‘ Madame Gelatine’ omdat ik zo goed mensen bij elkaar kan brengen.
De recepten
Simpel en authentiek, zo kan je mijn recepten samenvatten. Ik zoek het voor mijn schoon talloorkes niet te ver en haal veel inspiratie uit onze rijke Vlaamse keuken. Daarnaast ben ik ook verliefd op de rijke eetcultuur van het Midden-Oosten en ligt mijn kookstijl ergens tussenin. Ik ben liefhebber van het betere stuk ‘vlees’ maar beschouw tegenwoordig groenten als een grotere creatieve uitdaging. ‘Houden van bakken’ is te zacht uitgedrukt, ik ben echt verslaafd aan het betere ovenwerk. Degen kneden, broodjes opbollen en met de oven spelen zijn voor mij een vorm van therapie.
De adresjes
Ik loop graag buiten en moet af en toe wijde wereld in. ‘De hond in mezelf uitlaten’ zoals wij zeggen. Dat mag gerust onder de kerktoren zijn want ‘mijn geliefde Denderstreek’ heeft heel wat te bieden. In steden als Gent, Brussel of Antwerpen doe ik graag mijn portie ‘vitamine City’ op. En mijn beentjes? Die steek ik graag overal – van de eenvoudige bistro tot het verfijnde restaurant- onder tafel. Welke ‘Tafelklap’ dat allemaal oplevert, vertel ik je natuurlijk op deze blog en mijn Instagram.
Het buitenleven
Meer dan ooit koester ik de eenvoud van het buitenleven. Een klapken doen met onze ezels, Otje en Bresilienne, een aperitiefje bij de buren en met Germaine aan mijn voeten kookboeken lezen,…maken een belangrijk deel uit van mijn leven. Dit jaar ga ik voor een eetbare tuin maken met veel kruiden, sappige bessen en eetbare bloemen. Ik ben ook een aspirant-wildplukker en fervent buitenkoker en leef graag de seizoenen. Wat hier mijn vorderingen en avonturen zijn, ontdek je beslist op deze blog.
Dus, kom binnen, zet u en blijf lekker veel hangen
Dikke kus
Anniek