Skip to content
T veld is van ons. #mydog #germanshepherd #wanderl T veld is van ons. #mydog #germanshepherd #wanderlust #ninove #dogsofinstagram #wandelenmetdehond #denderstreek #herfstkleuren #herfst #nevernotwalking
*Nieuwe data Masterclass Culinaire Communicatie* *Nieuwe data Masterclass Culinaire Communicatie*

Ben je een culinaire ondernemer (horeca-uitbater, producent, content creator, ...) en kan jouw communicatie nog wat peper en zout gebruiken? Wij van Faim de Flandre* helpen je graag op weg tijdens deze masterclass!
Op het menu:
🍙 Wat zijn de huidige culinaire trends en hoe kan jij op een authentieke manier mee op de boot springen?
🥡 Wat is branding en hoe kan je die voor jou laten spreken?
📲 Social media checklist: in 10 stappen naar een uitgekiende social strategie
🥨 2 data, 2 locaties: maandag 14 november 14u @likebirds.be in Gent en maandag 28 november 14u @limanikkei.be in Antwerpen
🧆 En dat met een hongerke: wij zorgen deze keer voor 'the good food'!
Interesse? Stuur een DM of schrijf je in via faimdeflandre.be

 

#masterclass #food #communicatie #foodcommunicatie #horecaclass #faimdeflandre #foodmarketing #socialmedia #horeca #horecainspiratie
Laten wij met deze mindset ‘t weekend inzetten? Laten wij met deze mindset ‘t weekend inzetten? Wa peisde? Bon weekend schatties😘 #opcafe #weekend #weejendvibes💙💙 #visitostend #foodie #santé #schol #cheers #beer #beerlover #tripel #bierviltjes #foodblogger
Ik zal mij zeker ook n keer aan mijn volgers voors Ik zal mij zeker ook n keer aan mijn volgers voorstellen:-) Da’s wat echte  influencers toch doen, hè! Wie ben ik eigenlijk? Na 45 jaar weet ik da eerlijk gezegd nog altijd niet😉. Kloek gebouwd, goedlachs en n vlotte klapper.  Verder denk ik voortdurend aan eten en ontdek meestal bij toeval leuke eetadresjes. Ooit kreeg ik de naam ‘madame Gelatine’ opgeplakt en dit omdat ik mensen goed kan lijmen. Verschillende talloorkes in de lucht houden en elke dag een beetje mijn goesting doen,  zijn zaken die mij ook typeren. Credits to @avocadovandeduivel voor t vastleggen van deze geweldige Tafelklap #schoontalloorkes #foodblogger #foodietrip #saycheese #foodie #blogger #smile #restaurant  #ninove #45andfine #influencer
Groot én gezellig nieuws! Op donderdag 24 novembe Groot én gezellig nieuws! Op donderdag 24 november slaan Anniek van Tafelklap en Ine van Voizine voor het eerst de handen in elkaar. Beau Tabloo is een originele table d’hôte-formule waar alles draait rond gezelligheid, lekker eten en een mooie gastentafel. Kortom de unieke match tussen de schoon taloorkes van Anniek en de feestelijke gedekte tafel van Ine. Check snel alle details op de website van @voizine.be en reserveer je plek. #tabledhotesgourmande  #gastentafel #huiskamerrestaurant #haaltert #denderstreek #tafelklap #voizine #event #gastentafel #vriendendiner #popup #ottolenghi #foodlover #foodie
Ninof…zoveel verborgen parels die smeken om nieu Ninof…zoveel verborgen parels die smeken om nieuw leven in te blazen. Ik kijk alvast uit naar wat ze van de Moeremanssite of de oude kantfabriek gaan maken en blijf positief. #ninove #denderstreek #krasj #ninof #wanderlust #verborgenplekjes #dender #positivity #kunst #oudegebouwen #foodblogger #inspiratie #wandeken #toeristineigenland
Mijn klein, groot geluk is een stukje 🍰 na een Mijn klein, groot geluk is een stukje 🍰 na een stevige 🍂wandeling. Een ideale plek hiervoor is @coffeebygrootgeluk in Aaigem. De setting is uniek: een oud boerderijtje op den boerenbuiten. De 🥞 en de 🍰 zijn zoals ze horen te zijn: vers, huisgemaakt en puur. Ook de 🍺 zijn een aanrader. Kortom alles om de levensgenieter/wandelaar te plezieren😍#coffee #sundayfunday #taart #erpemere #wandeling #aaigem #dendotter #denderstreek #adresjes #koffiebar #artisan #cakes #coffeeandcake #koffiebar #foodblogger #foodporn #schoontalloorkes #applecrumble
Menu
  • Home
  • Over Tafelklap
  • Recepten
  • Leuke adresjes
  • Buitenleven
  • Facebook
  • Instagram
  • Contact
Tafelklap
kom binnen en zet u!
  • Home
  • Over Tafelklap
  • Recepten
  • Leuke adresjes
  • Buitenleven

Over Tafelklap

De naam

Neem de naam ‘Tafelklap’ liefst heel letterlijk want ik wil je het gevoel geven dat je bij mij aan tafel zit. Ronduit vertellen (of klappen in ’t schoon Vlaams) over ‘t gezellige buitenleven  is wat ik graag voor je doe. Bloggen is sinds 2010 een creatieve uitlaatklep, Met Cuberdon&Macaron was ik één van de eerste Vlaamse foodbloggers en heb ik echt genoten van deze pioniersrol. 12 jaar later schrijf ik nog altijd met veel plezier over de schoon talloorkes en de geweldige adresjes. Meer nog ik wil dit nog lekker lang blijven doen.

Madam Tafelklap: De persoonsbeschrijving

Anniek, 45, kloek gebouwd, goedlachs en ‘n vlotte babbelaar
Hou van bier,  de pensen van Rik en de pateekes van Bakkerij Heidi
Getrouwd met Mijnheer Tafelklap, Bart, moeder van veggielovers Fieke (20) en Nore (17) en smoor op Germaine onze langharige Duitse herder.

Richtte samen met Caroline AKA Avocado Van De Duivel het Culinair & Creatief Collectief Faim de Flandre op. Met woorden, beleving en advies brengen we mensen met een liefde voor goed eten samen. Onze drive? Altijd honger naar een goed verhaal!

Denkt voortdurend aan eten en drinken en ontdekt meestal bij toeval leuke plekjes. Kreeg ooit de bijnaam ‘ Madame Gelatine’ omdat ik zo goed mensen bij elkaar kan brengen.

De recepten

Simpel en authentiek, zo kan je mijn recepten samenvatten. Ik zoek het voor mijn schoon talloorkes niet te ver en haal veel inspiratie uit onze rijke Vlaamse keuken. Daarnaast ben ik ook verliefd op de rijke eetcultuur van het Midden-Oosten en ligt mijn kookstijl ergens tussenin. Ik ben liefhebber van het betere stuk ‘vlees’ maar beschouw  tegenwoordig groenten als een grotere creatieve uitdaging.  ‘Houden van bakken’ is te zacht uitgedrukt, ik ben echt verslaafd aan het betere ovenwerk. Degen kneden, broodjes opbollen en met de oven spelen zijn voor mij een vorm van therapie.

De adresjes

Ik loop graag buiten en moet af en toe wijde wereld in. ‘De hond in mezelf uitlaten’ zoals wij zeggen. Dat mag gerust onder de kerktoren zijn want ‘mijn geliefde Denderstreek’ heeft heel wat te bieden. In steden als Gent, Brussel of Antwerpen doe ik  graag mijn portie ‘vitamine City’ op.  En mijn beentjes? Die steek ik graag overal – van de eenvoudige bistro tot het verfijnde restaurant- onder tafel. Welke ‘Tafelklap’ dat allemaal oplevert, vertel ik je natuurlijk op deze blog en mijn Instagram.

Het buitenleven

Meer dan ooit koester ik de eenvoud van het buitenleven. Een klapken doen met onze ezels, Otje en Bresilienne,  een aperitiefje bij de buren en met Germaine aan mijn voeten kookboeken lezen,…maken een belangrijk deel uit van mijn leven. Dit jaar ga ik voor een eetbare tuin maken met veel kruiden, sappige bessen en eetbare bloemen. Ik ben ook een aspirant-wildplukker en fervent buitenkoker en leef graag de seizoenen.  Wat hier mijn vorderingen en avonturen zijn,  ontdek je beslist op deze blog. 

Dus, kom binnen, zet u en blijf lekker veel hangen

Dikke kus

Anniek

  • recepten
    recepten
  • Leuke adresjes
    Leuke adresjes
  • Buitenleven
    Buitenleven
  • Home
  • Home
  • Home
  • contact
  • Over Tafelklap
  • contact
  • Privacy
  • Recepten
  • Privacy
  • Leuke adresjes
  • Buitenleven
  • Contact
Theme by EmPress

What are you searching for?

X Close