Goesting in…asperges

Het is gelukkig weer de tijd voor asperges. Zalig vind ik het om ze nu wekelijks op het menu te zetten. Gestoomd, gebakken, rauw,…. wij weten ze allemaal wel te pruimen. Nog zaliger vind ik de service van onze buurman. Jaarlijks regelt hij een mega-aankoop bij een lokale boer in zijn geboortestreek. De asperges die wij daar kopen zijn buitengewoon én geschild. De dikke (eerste keus) vliegen rechtstreeks de diepvriezer in. Van de punten en schillen maak ik deze soep :

Wat heb je nodig? 2kg asperges (ik gebruik altijd gebroken asperges van bij de boer), 1 grote aardappel, 1 stuk prei, 1 ajuin, 1 klont boter, peper, zout, room, 1,5l bouillon.

Hoe ga je te werk ? Schil de asperges en verwijder de houtigere uiteinden. Snij de prei en de ajuin. Stoof ze aan in een klont boter en voeg ook de asperges erbij. Voeg de bouillon erbij en kook ze op een zacht vuurtje gaar. Mix de soep fijn, kruid af met peper en zout en voeg de room erbij.

Garnituur? Mijn favoriet is en blijft met een zachtgekookt eitje en gerookte zalm.

 

Geef een reactie