Zomer en herfst op een schoon talloorke?! Het kan met deze geweldige combinatie van burrata, gebrande sinaasappel en pompelmoes afgewerkt met pijnboompitten (in een karamelkorstje) én sumac (de friszure besjes uit het Midden-Oosten. Laat het nog maar lekker lang nazomers.
Wat heb je nodig?
2 sinaasappels, schil verwijderd
2 grapefruits, schil verwijderd
4 el pistachenoten, grofgehakt
4 el granaatappelpitjes
handje verse oregano of munt, alleen de blaadjes
2 bollen burrata
2 el sumac (friszure besjes)
olijfolie
50g pijnboompitten
2 el siroop (agave, esdoorn,…)
extra: gasbrander of ovengrill
Hoe ga je te werk?
Doe de pijnboompitten in een hete pan, laat ze kleuren, voeg de siroop toe. En laat verder kleuren. Haal van het vuur en zet ze even opzij.
Snijd de citrusvruchten in dikke plakken.
Ga er overheen met een gasbrander of zet ze even onder een hete ovengrill, tot ze iets geschroeid zijn aan de bovenkant.
Verdeel ze over 4 borden. Bestrooi met de citrusvruchten, pijnboompitten, granaatappelpitjes en verse kruiden.
Snijd de bollen burrata voorzichtig doormidden een halve bol op elk bord. Bestrooi alles met peper en grof zeezout, eventueel een snuf sumac en een flinke scheut lekkere olijfolie.
Serveer meteen.