Salade met komkommer, kiwi & feta

In de categorie ‘uitpakken met een bijzonder originele salade’ verdient deze schoonheid beslist een 🏆 . Geef toe de combinatie 🥒 , 🥝 en feta is niet meteen evident te noemen. Ook de handige techniek om eerst met dressing te beginnen en je salade in laagjes op te bouwen is wat speciaal maar bijzonder handig als je veel slaatjes te maken hebt en je alles graag krokant houdt. Bedankt Netflix en de sympathieke Nadiya Hussain voor de inspiratie.

Wat heb je nodig?
5 tl olijfolie
5 tl limoensap
3 tl honing
1 knoflookteen
1 tl za’atar kruidenmix
4 tl tahini
1 fijngesneden rode ajuin
4 kiwis
1 komkommer 100gr blauwe bessen
200gr feta
1 handvol verse dille
2 tl sesamzaadjes

Hoe ga je te werk?
Begin omgekeerd met het maken van de dressing in een grote serveerschaal. Meng olie,limoensap,honing,knoflook en tahini door elkaar.
Voeg de fijngesneden rode ajuin toe. De dressing zal de ajuin zachter en beter verteerbaar maken.
Snij de komkommer in de lengte door, verwijder de zaadjes en snij in blokjes.
Doe ze bij de dressing in de serveerschaal.
Schil de kiwi’s en snij ze in partjes.
Breek de feta in blokjes en voeg ze samen met de sesamzaadjes en de fijngesneden dille toe aan de serveerschaal.
Meng vooral nog niet maar wacht tot je alles gaat serveren.

Geef een reactie