De kip van La Pouleterrie

Plofkippen zijn niet aan mij besteed. Als ik kip koop dan kies ik steevast voor kwaliteit. Ik ben zo iemand die vol-au-vent met een poulet de Bresse maakt en liever een kip in de oven bereid dan er ééntje aan ’t spit te kopen.

Ik was blij verrast toen ik recent uitgenodigd werd bij La Pouletterie. Deze leuke zaak werd voor de gelegenheid omgetoverd in een super High Tea-locatie. Maar naast de mooie taartjes van Tarte à Moi werd mijn aandacht vooral getrokken naar het leuke concept van de zaak. Bezorgd om de gezondheid van zijn kinderen startte Fred met het kweken van kippen op de familieboerderij in Lustin. Het werd snel een succes en nadat hij leverancier werd bij een paar grote horecanamen in Brussel volgde een foodtruck aan de Vleurgatsesteenweg.

Toen Neefje Alex in de zaak stapte, kreeg de zaak zijn huidige vorm. Met La Pouletterie En Ville geven ze de gebraden eer zijn verdiende eer terug. De zaak is opgevat als een foodmarket. Tussen de toog met verse kippen aan de ene kant en de roterende kippen aan de anderekant stap je naar binnen. De ruimte is leuk maar heel eenvoudig ingericht : ruwe muren, houten vloeren en de foodtruck maken het extra gezellig. Leuk lunch concept met lekkere kip, verse frietjes, huisbereide appelmoes,…

Geen tijd om naar Brussel te gaan. Geen nood, koop een kwaliteitskip en stop eens iets anders zijn / haar poep. Dit zijn alvast mijn favorieten :

  1. Yoghurt, look, koriander, tandoorikruiden en granny smith appel
  2. Citroen of beter nog met gekonfijte citroen en veel kipkruiden
  3. Look, ansjovis en rozemarijn

Met dank aan La Pouletterie voor het fotomateriaal

Geef een reactie