Over Ardense hammetjes

Het voorbije weekend maakten wij met vrienden Durbuy en omstreken (culinair) onveilig. Het begon met zalige picknick rijkelijk voorzien van lokale specialiteiten en eindigde met een rijsttaartenproeverij in de auto. Ja, eten en drinken zijn zware uitdagingen als wij op zwier gaan.

Eén van de hoogtepunten waarover ik jullie graag vertel was het bezoek aan Boucherie Keirse. Na wat slenteren op de plaatselijke markt – door zijn verscheidenheid echt een aanrader op zondag – stapten wij de slagerij binnen. Mijn oog viel eerst op het bijzonder mooie barbecue-aanbod. Spijtig dat wij die dag geen koelbox mee hadden. Anders had ik een serieus voorraadje ingeslagen.

Gelukkig kon ik mij wel laten gaan in hun “specialités maison”. Ardense beenhouwers hebben namelijk de geweldige traditie om hun vleeswaar stevig te roken. Zelden vind ik zo’n krachtige smaak elders terug. Ik koos voor een mooi gerookt hammetje dat met zijn 1.5kg een ideale hoeveelheid is om in huis te hebben. Een grof gemalen salami met noten en een aantal ‘saucissons fumés’ verdwemen ook in mijn winkeltas.

En dames…ook slager Didier mag er ook best wezen. Vriendelijk en de rest bedenk je zelf wel.

Boucherie Keirse , Rue des Ardennes,17 6941 Bomal S/o (Durbuy)

Geef een reactie