De vrolijke én delicate keuken van Luka

Zo nu en dan trekken Sarah en ik erop uit. Gezellig samen eten, wat bijpraten en nieuwe hotspots ontdekken zijn dan de zaken die wij absoluut willen doen. Toen ik recent meerdere blogposts over Luka las, was ik meteen verkocht. Waren het de frisse kleuren van het interieur of de leuke menukaart, ik weet het niet meer maar een zekere ‘aantrekking’ was er meteen….

En ‘aantrekking’ is er na een bezoek aan deze zaak nog meer. In één van de opkomende culinaire buurten van Brussel brengt  Luka een vrolijke én delicate keuken. Chef Kamala verdiende al eerder haar sporen in verschillende vegetarische restaurants in Lissabon en werkte ook in bekende Brusselse zaken als Rouge Tomate en Café de la Presse. Op de kaart én op het suggestiebord vind je een bont allegaartje van leuke gerechten uit alle windstreken.

Traditionele Belgische ribbetjes worden stijlvol afgewisseld met wereldse gerechten als frisse lenterolletjes en pittige tajines. Ook de ‘tartines’ zagen er fantastisch uit. Kamala heeft het niet zo begrepen op de term ‘wereldkeuken’ maar vindt het bijvoorbeeld leuker om bij Luka verschillende invloeden creatief én gezond te combineren.

Na een grondige inspectie van de kaart kozen wij voor een creatieve pizza en traditionele ribbetjes. De smaken zaten perfect en het bijhorend slaatje werd meteen in ons hoofd ‘gekopieerd’ als te onthouden recept. Aan de mooie dessertentoog konden wij evenmin weerstaan. Wij proefden één van de beste carrotcakes ooit en gaan beslist nog eens terug om hun scones én hun fameuze cinnamon rolls te proeven. Kortom Luka is een vrolijke en delicate keuken om van te houden!

LUKA : Elsensesteenweg 260, Elsene

Openingsuren :  Ma – Vrij van 8u00 – 17u00, Za : de 11u00 – 15u00, Zon : gesloten

Tel : 02 646 75 47

Geef een reactie