Brussel verraste me weer met een culinaire ontdekking: Kafei. Toen ik eerder de lange rij wachtenden zag, was mijn nieuwsgierigheid meteen gewekt. Nu, eindelijk na een paar weken wachten, kon ik deze Aziatisch geïnspireerde brunchzaak ontdekken.
Het Concept van Kafei is zo klaar als een klontje: specialty coffee, thee en een verfijnd brunchmenu. Hun specialiteit? Egg Benedict in maar liefst vijf varianten en Fluffy Pancakes.
Over de Gerechten: Ze kiezen resoluut voor de ultieme brunchklassieker: Egg Benedict waarbij een gepocheerde ei geserveerd wordt met een zuurdesemtoast, hartig beleg als zalm, spek en overgoten met hollandaisesaus. Bij Kafei kun je kiezen uit vijf varianten, waarvan je deze met gerookte zalm of eend zeker eens moet proberen.
Fluffy Pancakes zijn de andere signature dish van Kafei. Anders dan traditionele pannenkoeken zijn deze Japanese Style Pancakes bijzonder: extra luchtig en dik, bijna soufflé-achtig. Het geheim? Een techniek waarbij eiwitten apart worden opgeklopt, waardoor ze een ongekende luchtigheid krijgen.



Onze Brunch-Ervaring Samen met mijn vriendin Fran proefde ik het menu. Hoogtepunten waren de perfect gepocheerde eieren. Minpuntjes: de hollandaisesaus had wat meer mogen zijn, en de pancake-topping (enkel ahornsiroop) mocht wat uitgebreider. Maar dat was onze eigen bestelfout :-).
Wat leerde de foodmarketeer: Kafei bewijst dat focus werkt. Een beperkte, maar zorgvuldig samengestelde kaart met specialty coffee, thee, Egg Benedict-varianten en fluffy pancakes. Ook het interieur getuigt van eenvoud en duidelijk gemaakte keuzes.
Praktisch Kafei heeft drie locaties in Brussel. Reserveren is aan te raden gezien de populariteit!