De mooiste ijsjes ter wereld

Zonder overdrijven. De ijsjes van Gelarto Rosa zijn de mooiste ijsjes die ik ooit zag. Recent beleefden wij 4 fantastische dagen In Budapest (waarvan een uitgebreid verslag volgt). Op een boogscheut van de kathedraal én ons hotel ontdekken wij dit geweldig ijssalon. De enorme wachtrij deed vermoeden dat er iets bijzonders verkocht werd.  Deze foodie / culinaire speurneus ging een kijkje nemen, gaf haar ogen tijdens het wachten uitgebreid de kost en verraste haar dochters met een fantastische smaakervaring.

Gelarto Rosa serveert een mooie variatie van huisgemaakt ijs, van de klassieke tot de  meer experimentele smaken als vlierbloesem – aardbei, chocolade- chili en rabarber- groene appel.  Eén voor één artisanaal én top-ingrediënten uit binnen- en buitenland bereid. Tot zover niets speciaals, denk je. Maar deze ijsjes zijn werkelijk te mooi om op te eten. Van elk ijsje maken of lie ‘plamuren’ de dames een mooie roos. Echt knap hoe je van een simpel ijsje een echt kunstwerk kan maken. Een voorbeeld! Ik raakte zo gefascineerd dat ik er een kort filmpje van maakte…en al meermaals het sprookje van het mooiste ijsje van de hele wereld vertelde

Als je toevallig in de buurt bent het adres: Szent István tér 3, Pest, District 5 niet ver van de mooie Basiliek. Smakelijk!

Geef een reactie