Mijn favoriete Aalsterse plekjes

Bruiner kan een café in mijn ogen niet zijn en de naam verklapt wat je er als de beste kan doen : babbelen. Ik ben dan ook grote fan van Café Den Babbelaar. Het interieur is op zijn minst authentiek en geweldig instagrammable. De bierkaart met meer liefst 130 soorten kan iedere bierliefhebber beslist bekoren. Ook het (verwarmd) terras in een verkeersvrij straatje en de weelderige tapasplanken zorgen ervoor dat je er geweldig lang kan blijven plakken. Klapstraat 3, Aalst

Als ik uitgebreid wil ‘foodshoppen’ vind je mij vaak op de Aalsterse Varkensmarkt. Deze volkse buurt is de ideale uitvalsbasis om de lekkerste producten in te slaan. Zo koop ik graag de ultraverse vis en de beste zeevruchten bij Vishandel Boel. bij de Turkse bakker even verderop ben ik ook vaste klant. Probeer er zeker het Turks platbrood en de gevulde pides (hun variant van pizza).
Vishandel Boel, Varkensmarkt 9, Aalst. De Turkse Supermarkt, Hoveniersstraat 4, Aalst


Mijn favoriete me-time? Een latte macchiato van barista Jo met een origineel taartje bij Philimonius. Deze coffeebar & concept store heeft alles om helemaal tot rust te komen : de beste specialty coffee, huisgemaakte taartjes en een uitgelezen collectie van boeken, wenskaarten en handmade spullen. Eerder een theeliefhebber? Proef dan zeker de unieke chai latte-blend van het huis. Philimonius, Louis D’Haeseleerstraat 8 Aalst

Geef een reactie