Frivool trio van mousse van zalm, forel en heilbot

Dat een soesje ook met een hartige vulling gevuld kan worden, bewijst dit trio. In onze voorbije kookles maakten wij 3 mousses op basis van vis. Elke vissoort kreeg zijn eigen kruidenaccent. Vervolgens ging de ene in een soesje, werd de andere gesmeerd op brood en kreeg de derde een leuk glaasje als serveervorm. Variatie en inspiratie zijn dus troef met vismousses. Let er alleen op dat je de porties niet te groot maakt want je kan er je buikje gauw rond mee eten.

1. Mousse van gerookte forel

Wat heb je nodig? 200g gerookte forel, 100g mascarpone, scheutje room, peper, cayennepeper, wat bieslook en 1 tl mierikswortelpasta (en toastjes en of soesjes)

Hoe ga je te werk? Plet de gerookte forel fijn met een vork. Meng hieronder de mascarpone en een scheutje room. Kruid met witte peper, een snuifje cayennepeper, de bieslook en de mierikswortelpasta. Vul de soesjes of toastjes met de mousse.

2. Mousse van gerookte zalm

Wat heb je nodig? 200g gerookte zalm, 100g mascarpone, scheutje room, peper, cayennepeper, gedroogde dille.

Hoe ga je te werk? Cutter de gerookte zalm (niet te fijn, nog een beetje grof laten). Meng hieronder de mascarpone en een scheutje room. Kruid met witte peper en een snuifje cayennepeper. Vul de soesjes of toastjes met de mousse.

3. Mousse van gerookte heilbot

Wat heb je nodig? 200g gerookte heilbot, 100g mascarpone, scheutje room, peper en cayennepeper

Hoe ga je te werk? Cutter de gerookte heilbot (niet te fijn, nog een beetje grof laten). Meng hieronder de mascarpone en een scheutje room. Kruid met witte peper en een snuifje cayennepeper. Vul de soesjes of toastjes met de mousse.

Geef een reactie