Gebakken gamba’s met citroengras en rode curry

Wat zon en een exotisch gerecht, meer heeft een mens niet nodig om zich in het zuiden te wanen. Een fan van kokosmelk met rode curry ben ik al. Maar je het dan nog eens combineert citroengras en de extra frisse kruiden smelt ik helemaal weg. Liever geen gamba's voor jou dan kan je dit sausje ook perfect combineren met sint-jacobsnoten of met kip. Voorzie vooral genoeg brood om het sausje tot de laatste druppel te kunnen op eten.

Wat heb je nodig? 16 gamba’s, olijfolie, 40cl visbouillon, 4 dl kokosmelk, 1 eetlepel rode currypasta, 1dl witte wijn, 2 sprietjes citroengras en enkele blaadjes salie, basilicum en dragon voor de afwerking

Hoe ga je te werk? Knip het pantser van de gamba langs de rugzijde open en verwijder het darmkanaal. Snij het citroengras doormidden. Hak enkele blaadjes salie, basilicum en dragon. Verhit olijfolie in een pan en bak de gamba’s aan alle kanten aan tot het pantser begint te kleuren. Giet er de visbouillon, de witte wijn en de currypasta bij, leg het citroengras in het vocht en laat 3 minuutjes inkoken. Bevochtig met de kokosmelk. De bereiding van de gamba’s loopt gelijk met de bereiding van de saus. Laat de saus een tweetal minuutjes indikken. Kruid met peper en zout.

Schik de gamba’s op een (aperitief)bordje en overgiet met wat saus en werk af met enkele de gehakte blaadjes salie, basilicum en dragon. Het citroengras is enkel een smaakgever en wordt niet opgegeten. Serveren kan met brood of rijst.

Geef een reactie