Tips & trics voor een geslaagd verjaardagsfeestje

Onlangs was mijn dochter jarig. Redenen genoeg om een feestje te bouwen. Net als ik in mijn andere (kook) activiteiten zoek ik steeds naar dat tikkeltje meer. Voor haar dus geen standaardfeest in een binnenspeeltuin met koude pannenkoeken, liters frisdrank en  tonnen chips maar een gezellige kook- en bloemschiknamiddag bij ons thuis.  Na de “in kinderogen” plezantste activiteit (het openmaken van de cadeautjes), trakteerde ze haar vriendjes op lekkere cake en verse profiteronnekes (slagroomsoezen van bij de bakker).  Nadien was het tijd voor actie : de groene vingers testen en of in de kookpotten roeren. De meisjes kozen haast unaniem voor het maken van een bloemenletter terwijl de stoere binken hun koksmuts en schort aantrokken.

Een paar receptjes die in de smaak vielen….

Huisbereide worstenbroodjes

Wat heb je nodig?  Kant-en-klaar bladerdeeg, gebakken chipolataworstjes en gemalen kaas

Hoe ga je te werk? Bak de worstjes  en laat op een rooster afkoelen. Snij het bladerdeeg in repen van +- 2 cm. Rol het bladerdeeg rond de worstjes en bestrooi met gemalen kaas. Leg de worstjes in een vuurvaste kom en bak een kwartiertje op 200  graden. Warm serveren heeft het beste resultaat….

Fruit- en groentenbrochetjes

Wat heb je nodig? Seizoensfruit en groenten (druiven, komkommer, wortel, selder, radijzen), gekookte ham, blokjes kaas, tandenstokers, dipsausjes (kruidenkaas, cocktailsaus,…)

Mogelijke combinaties : Kaasblokjes met druiven, hesp met tomaat en komkommer, selder en wortel, witloofbootjes met kruidenkaas en gerookte zalm.

Mini pizzaatjes

Wat heb je nodig? Een paar sneden boerenbrood, spaghettisaus en gemalen kaas

Hoe ga je te werk? Maak leuke vormpjes uit het boerenbrood die wel voldoende groot zijn. Toast alle vormpjes en smeer ze nadien met spaghettisaus. Bestrooi tot slot met gemalen kaas en stop het eventjes de warme oven in en klaar is kees…

Tot slot nog wat handige tips voor een geslaagd verjaardagsfeestje…

1. Een leuke uitnodiging is een goed begin.

2. Steek het feestprogramma goed vol en zorg voor voldoende afwisseling (muzikaal pak, bloemschikken, koken, ravotten)

3. Kies voor eenvoudige recepten met ingrediënten die kinderen graag lusten

4. Doe de nodige voorbereidingen. Sausjes en degen kunnen perfect op voorhand gemaakt worden.

5. En bereid je vooral voor op een “stressy” dag

Geef een reactie