‘Niet vergezocht maar toch heel werelds’ is de perfecte samenvatting van dit geweldig talloorke. Ik ging aan de slag met twee lokale topingrediĆ«nten : lamsworst en bloemkool van de Buurderij en maakte er een puree van zoete aardappel bij. De crunch van gebakken uitjes, verse kruiden en wat hummus maakten het helemaal af. Top talloorke!
Wat heb je nodig? 2 lamsworsten van de Boschelle, 1 kleine bloemkool, 3 zoete aardappels, een paar takjes verse peterselie, munt of andere tuinkruiden, peper, zout, 2 elolijfolie, 1 el za’atar en indien gewenst 2 el granaatappelpitjes, 1 el gebakken uitjes en wat hummus.
Hoe ga je te werk? Schil de zoete aardappels en snij ze in vier. Maak de bloemkool schoon. Verwijder de bladeren en snij ze in roosjes. Kook de zoete aardappels gaar en stamp ze fijn tot een puree. Kruid met peper en zout. Werk af met wat olijfolie en za’atar.
Kook of stoom de bloemkool beetgaar. Stoom ze zeker niet te gaar want dit is echt zonde. Kruid af met peper en zout.
Bak de lamsworsten.
Maak een schoon talloorke : begin met een bodempje zoete aardappelpuree, vervolgens met de bloemkoolroosjes en de lamsworst. Werk af met garnituur naar keuze.
Dit talloorke werd gemaakt met de geweldige ingrediƫnten van De Buurderij Ninove.