Vis is altijd een goed idee. Maar heel eerlijk, het is voor mij een opgave om het wekelijks op het menu te krijgen. Vaak blijf ik hangen bij zalm of kabeljauw. Deze combinatie met olijven, tomaten en een krokante panko-korst iets wat mij zeker over de streep kan trekken om een visje in de pan te gooien. Nog een extra tip: waag je eens aan een beurre blanc saus want deze maakt dit tallloorke helemaal af.
Wat heb je nodig voor 2 talloorkes?
400g kabeljauwfilet (Kies voor skrei indien het seizoen)
300g puree (versgemaakt of lekker lui in de diepvries)
100g waterkers (of kervel)
2 tomaten
80g zwarte of groene olijven (ontpit)
50g broodkruim (of panko)
50g boter
Peper en zout
Hoe ga je te werk?
Maak eerst de tartare van tomaat en olijf.
Snijd de tomaten en olijven fijn.
Meng ze met de mayonaise en breng op smaak met peper en zout. Zet even opzij.
Breng een pan met water aan de kook en voeg een beetje zout toe.
Pocheer de kabeljauwfilets ongeveer 5 minuten in het hete water tot ze gaar zijn.
Haal ze voorzichtig uit het water en hou ze apart en warmVerhit de boter in een pan en bak het broodkruim (of panko) tot het goudbruin is. Zet apart.
Verwarm de puree en verdeel deze in het midden van een bord.
Leg de gepocheerde kabeljauwfilet bovenop de puree.
Schep de tartare van tomaat en olijf over de vis.
Werk af met de gebakken broodkruimels en garneer met verse waterkers of kervel.
Afwerking: kruid goed af met peper en zout en serveer meteen.