De eindejaarsvraagjes aan Myriam Minne van Hap&Tap

Kom binnen en zet u! Met wie hebben wij vandaag de eer? Je mag jezelf ook ‘Slimste Mens-gewijs’ in 5 trefwoorden omschrijven. Club Brugge supporter l marathonloopster l foodblogger l echtgenote, mama en oma l gedreven.

©Ekkow Photography

Welke gebeurtenis is jou het afgelopen jaar het meest bijgebleven? En waarom?
Dat is helaas een heel negatieve gebeurtenis: de oorlog in Oekraïne. Die heeft een impact op al onze levens.

In welke restaurant heb je afgelopen jaar ’t lekkerste gegeten?
Restaurant One in Roermond. Het was zo lekker dat ik 3 weken later terugkeerde. Het is de afstand meer dan waard. Ik werd er compleet van mijn sokken geblazen door een hapje 100% wortel.

Wie mag voor ‘jouw man / vrouw van het jaar 2022’ worden? Wie geef je dan weer de titel ‘lul van het jaar’? Een ‘lul van het jaar’ ga ik niet kiezen. Ik probeer altijd het positieve in mensen zien, hoe lullig sommigen ook zijn. Al vind ik Poetin toch wel die titel verdienen, om geen namen te noemen. 😉
En een man of vrouw van het jaar kiezen, is ook een heel lastige. Een politieker kiezen? Ik weet niets af van politiek. Een sport(st)er? Ook heel lastig, want er zijn zoveel Belgische topsporters die zich dag in, dag uit van alles ontzeggen om te schitteren op kampioenschappen. Doe dan maar een dokter(es) die in alle anonimiteit werkt aan kankerbestrijding.

Welk (kook)boek, podcast of serie bracht je recent veel plezier?
Hommage van Sergio Herman, een boek volledig gewijd aan Zeeuwse mosselen. Ik wil letterlijk élk recept eruit klaarmaken. Ik zit momenteel al aan 5

Afgelopen jaar richtte ik samen met Caroline van Avocado van de Duivel Faim de Flandre op. Wij zijn een culinair contentbureau dat foodondernemers helpt om de juiste woorden te vinden. Op welk (persoonlijk of professioneel) project ben je bijzonder fier? Op mijn blog die ik al 10 jaar 3 à 4 keer per week onderhoud met recepten en reviews. Naast mijn voltijdse job is dit eigenlijk bijna een tweede voltijdse baan.

’t Leven is in 2022 flink duurder geworden. Aan wat zou jij je laatste euro uitgeven?
Aan een regelmatig restaurantbezoek. Na corona verdienen die professionals op vandaag nog alle steun. En bovendien is een goed restaurant pure verwennerij, voor de smaakpapillen, maar ook voor de soul. Good vibes!

Het worden weer normale feestdagen. Wat zijn je jouw ‘wilde’ plannen voor Kerstmis en Nieuwjaar?
Niks wild. Gewoon gezellig in familiekring genieten van lekkere spijs én drank die iedereen lust. Dus geen te speciale ingrediënten.

Welk gerecht komt zeker op je feesttafel? Een zelfgemaakte buche! Geen Kerst zonder buche en als je die dan met veel liefde zelf maakt, is dat het opperste geluk toch?

De jacht naar cadeautjes is weer geopend. Met welk ‘pakje’ kunnen wij jou plezieren?
Een cadeaubon voor een etentje in Château de Mirwart. Ik ging afgelopen zomer een dag meedraaien in de keuken van Nick Van den Broeck. Onwaarschijnlijk op wat voor een hoog niveau deze selfmade chef (hij studeerde criminologie) staat te koken. Gault&Millau kende het restaurant onlangs 15/20 toe en this is just the beginning!

Welke stad moeten wij volgens jou zeker eens bezoeken? Geef ook je favoriete (foodie) adresjes mee. Ik heb een paar jaar geleden enorm genoten van Lissabon. Uiteraard moet je daar naar de foodmarkt Time Out Mercado da Ribeira en van een cocktail nippen in de rooftopbar PARK. Zet ook LX Factory op je To Do-lijstje, een van de hipste hotspots van de stad, maar last but not least ga dineren bij A Cevicheria en geniet er van de Zuid-Amerikaanse culinaire hoogstandjes.

Wie, wat zijn je favoriete (food)instagramaccounts? Om geen Vlaamse collega’s voor de borst te stoten (want kiezen is verliezen), som ik met plezier een aantal Franse (patisserie) accounts op: amuses_bouche l valeriane.greban l pauline little chef l morgane qui fait des gateaux l dodo fairy tale l autour du sucre l dimitri bechez l basilic_et_citron_vert l gourmandise de zaza

Met wie zou je volgend jaar eens graag een Tafelklapke doen? En waarom?
Met de oudste man of vrouw van België! Ik zou het fantastisch vinden om zijn/haar verhalen van vroeger te horen en vooral te ontdekken hoeveel levensvreugde die persoon nog heeft. Uiteraard doen we dat klapke dan met goei eten van vroeger: rundstong in Madeirasaus bvb.

Even in de glazen bol kijken…welke (culinaire) trend zie jij in 2023 helemaal doorbreken?
Ik denk dat de opmars van plantaardige voeding nog verder gaat doorzetten. Wat alleen maar goed is voor het milieu en onze planeet. Al ben ik zelf geen aanhanger van die trend. Geef mij maar een goei stukske kwaliteitsvlees!

Had je 10 miljoen, wat zou jij dan in 2023 doen?
Dan stopte ik meteen met werken om mij voltijds aan mijn blog te wijden. Niet met de bedoeling om die te commercialiseren, want dat wil ik niet, maar gewoon elke dag een recept maken OP ‘T GEMAK (!) en dat delen. Puur uit passie om kennis te delen.

Doe een (zotte) wens…
Ik zou graag eens een dagje in de keuken meedraaien van Tim Boury of Nick Bril of Maarten Bouckaert of Viki Geunes of waarom niet Peter Goossens, als ’t dan toch zot mag zijn!

Geef een reactie