6 tips voor een geslaagde herfstbarbecue

Onze barbecue kent weinig rust. Een flauwe zonnestraal is vaak voldoende om hem buiten te halen en te genieten van een avondje ‘outdoor cooking’. Het zal je dan ook niet verwonderen dat wij het voorbije weekend maximaal genoten hebben van deze zalige manier van koken. Deze periode van het jaar vind ik zelfs de beste periode om te barbecueën. Je hebt immers genieten van een rijk aanbod seizoensproducten en niets is gezelliger dan samen met jouw bubbel genieten van de gezellige warmte op en rond het vuur.  Een mooi herfstdecor krijg je er bovendien gratis bij. Nog niet overtuigd om vandaag je barbecue boven te halen, laat je dan inspireren door deze tips….

1. Verrijk de houtskool van je barbecue met smaakmakers als noten, gedroogde druivenranken, gedroogde sinaasappelschillen….Ze zorgen ongetwijfeld voor een extra herfstsmaak.

2.  Start met een leuk én attractief aperitiefhapje. Zo is een gebakken camembert met stokbrood een ideaal begin. Neem hiervoor een camembert in een houten bakje en laat het een 20-tal minuten smelten op de barbecue en serveer het met stokbrood en gedroogde veenbessen. Zalig!

3. Voorzien ‘voor elk wat wil(d)s’, nu het wildseizoen officieel geopend is, kan je naast de klassieke vleessoorten ook eens een lekker stukje wild grillen. Gemarineerd everzwijn is zonder twijfel mijn persoonlijke favoriet.

4. Profiteer van de rijkdom van het  seizoen en gril groenten als suikermaïs, courgettes, pompoen, oesterzwammen of witloof op de barbecue.

5. Gevulde appeltjes met veenbessensaus, gebakken vijgen met zure room of gepofte kastanjes zijn heerlijk om de herfstbarbecue af te sluiten. Vergeet ook de marshmellows niet!

6. Geniet vooral van de heerlijke herfstzon, het prachtige kleurenpallet en van de geuren van de herfst en voorzie een knus fleece-deken voor elke gast