De eindejaarsvraagjes van Tafelklap aan Caroline van Avocado van de Duivel

Kom binnen en zet u. In wiens smakelijke bubbel zijn we vandaag beland….Moet ik mezelf nog voorstellen? 😄 Blogsisters van het eerste uur! We deelden dit jaar een tienjarig blog-jubilee, en helaas geen vlucht richting New York om dat samen te vieren. Uitstel is geen afstel is het motto van het jaar! Voor wie me nog niet kent, Caroline van avocadovandeduivel.be is de naam. Toegegeven, vaker actief op de ‘gram dan de blog tegenwoordig, maar in 2021 zal die in een nieuw kleedje steken, hoera!

2020 zal ongetwijfeld de geschiedenis ingaan als het jaar van corona. Welk nieuwsfeit / moment is jou het afgelopen jaar het meeste bijgebleven? Die tweede lockdown – toen de horeca opnieuw dicht ging – hakte er stevig op in. Ik zocht en vond troost in take away. Meer zelfs, ik maakte er mijn persoonlijke missie van om de Antwerpse horeca ‘recht te houden’.  Maar laat 2021 toch maar een jaar worden zonder plastieken bakskes. 

In 2020 maakten wij van ‘take away – afhalen’ een echt werkwoord.  Welke horeca-zaak heeft op jou echt een indruk gemaakt toen je jouw bubbelmaaltijd ging afhalen en waarom? In de eerste lockdown waren er nog niet zoveel restaurants die meteen met take away begonnen. Een van de eerste gelegenheden was Pasen. The Jane, L’epicerie Du Cirque en Bun brachten samen een box uit, en die was werkelijk fe-no-me-naal! De eerste van een mooie nieuwe take away traditie (lees: minstens tweemaal per week)!

Wie verdient volgens jou de titel : man of vrouw van het jaar 2020? Zonder bewust een melig antwoord te willen formuleren, maar mag ik iedereen nomineren die dit jaar zo geweldig zijn best gedaan heeft om kop en schouders boven water te houden? De mensen in de zorg. De voortploeterende horeca-ondernemers. Maar ook gewoon iedereen die er toch nog het beste van probeert te maken in zijn bubbel. 

Hopelijk kunnen alle horecazaken snel hun deuren openen. In welke zaak reserveer je dan meteen een tafeltje en waarom?Le Pristine! Ik ‘geraakte daar maar niet binnen’. Zodra de reservaties terug opengaan, reserveer ik een tafeltje. 

Comfort food kunnen wij de laatste tijd wel gebruiken. Welk gerecht biedt jou altijd troost? Dit jaar gaf ik mijn brownierecept een bangelijke upgrade met tahini- en gerookt zout topping. Must try! 

Kerst vieren wordt dit jaar op zijn minst gezegd ‘speciaal’. Welk menu / formule heb jij in gedachten om er toch een gezellig feest van te maken? Wegens quarantaine zal het een wel heel klein Kerstfeestje worden, zelfs niet met knuffelcontact. We doen sowieso take away en gaan er Martin Heylen-gewijs gewoon het beste van maken. Mét lelijke kersttruien voor het hele gezin. 

Ook de jacht naar cadeautjes zullen wij anders moeten organiseren. Heb jij leuke tips voor onder de kerstboom? Sowieso ben ik helemaal voor #kooplokaal, maar we hebben niet zo’n kerstcadeautjestraditie. Met het oog op betere tijden, ga ik dierbaren vooral trakteren op etentjes op restaurant als het weer mag. Bij deze ben je alvast uitgenodigd Anniek, kies maar waar!

Wij hebben DO IT YOURSELF weer helemaal herontdekt. Op welk persoonlijk DIY-project ben jij bijzonder fier? Niet super origineel, maar ik ontdekte ook de geneugten van zelf brood bakken tijdens de eerste lockdown. Ik heb toch heel wat prachtige broodjes uit de Creuset-pot getoverd (en er een start-to-broodbak handleiding over geschreven). 

Het is en blijven een bizarre tijden. Welk nobel initiatief wil jij in de komende weken opzetten om mensen die het nu extra moeilijk hebben, een hart onder de riem te steken? Restaurant The London, waar ik dit jaar al mee samenwerkte om hun opening aan te kondigen, gaat voor Kerst maar liefst 400 maaltijden klaarmaken voor minderbedeelden, in het kader van De Warmste Week. Ze hadden al een zwaar jaar, met hun restaurant dat ze niet konden openen tijdens de eerste lockdown, en nu weer opnieuw gesloten te moeten zijn. Knap dat ze het jaar toch op een positieve manier willen afsluiten. Je kan één of meerdere maaltijden doneren.

Hocus, pocus, pats…..in 2021 tover ik mij naar…..Welk (uitgesteld) reisje boek je meteen als het weer wat veiliger wordt? New York New York baby! En zo is de cirkel rond.