De eindejaarsvraagjes van Tafelklap aan The Messy Chef

Kom binnen en zet u. In wiens smakelijke bubbel zijn we vandaag beland….32 jaar oude kookverslaafde en naar West- Vlaanderen gemigreerde Gentenaar. Houdt van luisteren naar oude plaatjes en chips doppen in cocktailsaus. Kruidt met zijn eten ook vaak het hele aanrecht mee. Foodtruck eigenaar since 2019. Kookboek auteur since 2020. Jelle Beeckman aka The Messy Chef.

2020 zal ongetwijfeld de geschiedenis ingaan als het jaar van corona. Welk nieuwsfeit / moment is jou het afgelopen jaar het meeste bijgebleven? Is er iets gebeurd dan in 2020? Ik heb de Amerikaanse verkiezingen gevolgd als was het een betere Netflix thriller.

In 2020 maakten wij van ‘take away – afhalen’ een echt werkwoord.  Welke horeca-zaak heeft op jou echt een indruk gemaakt toen je jouw bubbelmaaltijd ging afhalen en waarom? Pieter, ook wel bekend op IG als Hot Cuisine de Pierre begon te midden van de Corona een eigen zaak, Coeur de Boef. Niet alleen heb ik onwijs respect voor wat die gast uit zijn mouw en zijn pannen schud, ik hou er wel van dat iemand gewoon doet waar die ‘goesting in heeft’. Voor mijn eerste bestelling reisde hij zo wat de hele zaterdag door België om mensen van een zalige menu te voorzien. Los daarvan kan je ook het hele proces van wat hij maakt volgen op zijn stories. Van putten in de grond vol vlees tot een volle Green Egg. Een smakelijk voorspel, dat is het.

Wie verdient volgens jou de titel : man of vrouw van het jaar 2020? De man of de vrouw in de straat. Zij die net als de ‘bekendere koppen’ een mooi initiatief uit de grond stampten om mensen in de omgeving te helpen, maar daar misschien niet de eer voor kregen die ze verdienen.

Hopelijk kunnen alle horecazaken snel hun deuren openen. In welke zaak reserveer je dan meteen een tafeltje en waarom?De Mess in Sijsele,een vast stekje van mijn vriendin en ik bij 2 gasten uit de buurt.  Gewoon omdat ze fantastisch creatief omgegaan zijn met de Coronacrisis en zichzelf elke dag terug heruitvinden. En t’is daar ook lekker. Niet onbelangrijk.

Comfort food kunnen wij de laatste tijd wel gebruiken. Welk gerecht biedt jou altijd troost? Gehaktbroodje met appelmoes en krokante patatjes!

Kerst vieren wordt dit jaar op zijn minst gezegd ‘speciaal’. Welk menu / formule heb jij in gedachten om er toch een gezellig feest van te maken?Ik denk dat ik eens decadent ga doen met een grote schaal vol geroosterde zeevruchten en kreeftjes met daarbij een lekkere beurre blanc en brood. Simpel ma lekker!

Ook de jacht naar cadeautjes zullen wij anders moeten organiseren. Heb jij leuke tips voor onder de kerstboom? Eén tip 🙂 mijn boek The Messy Chef, lekker normaal abnormaal lekker.

Wij hebben DO IT YOURSELF weer helemaal herontdekt. Op welk persoonlijk DIY-project ben jij bijzonder fier? Mijn zoontje dat in februari 2021 zal geboren worden.

Het is en blijven een bizarre tijden. Welk nobel initiatief wil jij in de komende weken opzetten om mensen die het nu extra moeilijk hebben, een hart onder de riem te steken? Ik stuur brieven 😊 Naar willekeurige mensen. Omdat het therapeutisch is voor mijzelf maar anderen er ook veel aan hebben. Het stelt niet veel voor, maar het is iets ‘echter’ dan een mailtje etc.

Hocus, pocus, pats…..in 2021 tover ik mij naar…..Welk (uitgesteld) reisje boek je meteen als het weer wat veiliger wordt?Niet veel speciaal. Een simpele BBQ in België met vrienden ben ik al blij mee. Gemakkelijke mens!