De eindejaarsvraagjes van Tafelklap aan Yannick van Yvent Mobiele Bar

Kom binnen en zet u. In wiens smakelijke bubbel zijn we vandaag beland….Aangenaam, ik ben Yannick De Blander, bartender & mixologist bij Yvent mobiele bar.Wij bieden een unieke mobiele cocktailbar aan voor al uw evenementen.Momenteel brengen we ook versbereide cocktails & mocktails aan huis. Gewoon bestellen en genieten. Handig toch?

2020 zal ongetwijfeld de geschiedenis ingaan als het jaar van corona. Welk nieuwsfeit / moment is jou het afgelopen jaar het meeste bijgebleven?Het telefoontje van radiozender JOE, waarop ik aangekondigd werd als de ‘Tom Cruise’ van Geraardsbergen die mensen komt voorzien van lekkere drankjes. JOE organiseerde op de nationale radio een ‘anderhalvemeterborrel’. Hiervoor heb ik de ‘anderhalvemetercocktail’ bedacht en haalde zo de nationale pers. Toch wel een zeer leuk moment tijdens één van de services die ik aan het draaien was.

In 2020 maakten wij van ‘takeaway-afhalen’ een echt werkwoord. Welke horeca-zaak heeft op jou echt een indruk gemaakt toen je jouw bubbelmaaltijd ging afhalen en waarom?De dagschotel van De Vijf Seizoenen. Één van mijn eerste bestellingen. Kwalitatief eten met veel smaak tegen een mooie prijs!

Wie verdient volgens jou de titel : man of vrouw van het jaar 2020?Mijn vriendin. 100 %, geen twijfel. Als op-en-top horecazaak was het niet eenvoudig en zeker geen leuke tijd. Gelukkig bracht de steun van mijn vriendin, die ook wel regelmatig proefkonijn was, enige verlichting. Ook de blije gezichten van tal van klanten tijdens de take-away heeft veel goed gemaakt.

Hopelijk kunnen alle horecazaken snel hun deuren openen. In welke zaak reserveer je dan meteen een tafeltje en waarom? Het Abtenhuis in Geraardsbergen. Mijn uitgesteld verjaardagsetentje zal nog zo lekker smaken!

Comfort food kunnen wij de laatste tijd wel gebruiken. Welk gerecht biedt jou altijd troost? Het recept ken ik niet, maar de take-away ribbetjes van ‘Wettels on Fire’ waren gewoon subliem en eerste klasse comfortfood. ‘Wettels on Fire is een Ninoofs BBQ- team en lanceerde meermaals een take-away om hun team te steunen. Gewoon top!

Kerst vieren wordt dit jaar op zijn minst gezegd ‘speciaal’. Welk menu / formule heb jij in gedachten om er toch een gezellig feest van te maken? Het feestmenu van De Vijf Seizoenen, een old-school koude schotel samenstellen en natuurlijk wat nieuwe cocktailcreaties uittesten!

Ook de jacht naar cadeautjes zullen wij anders moeten organiseren. Heb jij leuke tips voor onder de kerstboom?Koop vooral lokaal! Er zijn heel veel winkels in jouw eigen gemeente die zo veel moois te bieden hebben. Gewoon doen!

Wij hebben DOITYOURSELF weer helemaal herontdekt. Op welk persoonlijk DIY-project ben jij bijzonder fier? Naast de foodpairing in cocktails en het ontdekken van nieuwe smaken, heb ik ook de bakmicrobe te pakken gekregen. Eigen desserts en zelfgebakken brood zijn niet langer een geheim voor mij.

Het is en blijven een bizarre tijden. Welk nobel initiatief wil jij in de komende weken opzetten om mensen die het nu extra moeilijk hebben, een hart onder de riem te steken? Mensen die nu hun verjaardag niet kunnen vieren of in hun bubbel Kerst doorbrengen, voorzien van een lekker drankje. Iets dat we tijdens de lockdown ook al veel hebben mogen doen.

Hocus, pocus, pats…..in 2021 tover ik mij naar…..Welk (uitgesteld) reisje boek je meteen als het weer wat veiliger wordt? Mijn uitgestelde citytripje naar Nice. Ik verlang nu al terug naar een beetje zon (met een cocktail uiteraard 😉)