De eindejaarsvraagjes van Tafelklap aan Bart van Roeckiesworld

Kom binnen en zet u. In wiens smakelijke bubbel zijn we vandaag beland….Hoi. Ik ben Bart van de food- en travelblog Roeckiesworld. Echtgenoot. Vader van 3. Schooldirecteur. Eeuwige optimist. Smartphone fotograaf. Vriend van het goeie leven.

2020 zal ongetwijfeld de geschiedenis ingaan als het jaar van corona. Welk nieuwsfeit / moment is jou het afgelopen jaar het meeste bijgebleven? De bitse verkiezingsstrijd in de US. Mijn mond is toch wel een heel aantal keren opengevallen bij het zien en horen van hoe onze vriend Donald Trump de verkiezingen probeerde naar zijn hand te zetten. Vooral de agressiviteit van die man (vooral verbaal dan) vond ik soms hallucinant. 

In 2020 maakten wij van ‘take away – afhalen’ een echt werkwoord.  Welke horeca-zaak heeft op jou echt een indruk gemaakt toen je jouw bubbelmaaltijd ging afhalen en waarom? Wij zijn hier thuis grote fan van de sushi van Shokudo in Aarschot. Echt super lekker! Daarnaast hebben we steevast genoten van het thuis ‘restaurantje spelen’ met het heerlijke eten van vriend en stadsgenoot Raf Verstraete.

Wie verdient volgens jou de titel : man of vrouw van het jaar 2020? Mogen dat àlle mannen en vrouwen uit de zorg zijn? Respect voor wat zij allemaal deden en nog steeds voor ons doen.

Hopelijk kunnen alle horecazaken snel hun deuren openen. In welke zaak reserveer je dan meteen een tafeltje en waarom? Met stip op één staat nog eens een bezoekje brengen aan het onvolprezen Meliefste in Zeeland. Dat is écht genieten daar!  

Comfort food kunnen wij de laatste tijd wel gebruiken. Welk gerecht biedt jou altijd troost? Deze pittige linzenschotel verwarmt me meteen en mag je mij elke week voorschotelen, coronadays of niet. 😉  

Kerst vieren wordt dit jaar op zijn minst gezegd ‘speciaal’. Welk menu / formule heb jij in gedachten om er toch een gezellig feest van te maken? Ik schrijf elk jaar een feestmenu voor de blog. Ik ben er momenteel nog volop mee bezig, dus kan ik nog niet te veel verklappen, maar de kans is groot dat het met kroketten zal zijn… 😉 Een gourmet met de kids hier thuis zit er ook vast en zeker in. Ik schreef ooit zelfs tips voor een gezondere gourmet op de blog. Je leest ze hier.

Ook de jacht naar cadeautjes zullen wij anders moeten organiseren. Heb jij leuke tips voor onder de kerstboom? Een vakantiecheque van Logeren in Vlaanderen vind ik zelf een leuk cadeau. Je steunt de getroffen toerismesector in ons land en je hebt alvast iets om naar uit te kijken! En het kookboek van de sympathieke ‘Messy chef’ Jelle is een échte topper. 

Wij hebben DO IT YOURSELF weer helemaal herontdekt. Op welk persoonlijk DIY-project ben jij bijzonder fier? Grappige vraag… vooral als je weet dat ik totaal geen DIY-skills in mijn lijf heb… Doe-het-zelf projecten besteed ik dus graag uit aan anderen, zoals mijn  vrouw. 😉

Het is en blijven een bizarre tijden. Welk nobel initiatief wil jij in de komende weken opzetten om mensen die het nu extra moeilijk hebben, een hart onder de riem te steken? Mijn focus als schooldirecteur ligt momenteel nu toch vooral bij het welzijn van mijn leerlingen. Heel veel leuke activiteiten zijn al weggevallen dit schooljaar, maar we proberen hen toch elke dag weer een goed gevoel te geven en er te zijn als ze ons nodig hebben.

Hocus, pocus, pats…..in 2021 tover ik mij naar…..Welk (uitgesteld) reisje boek je meteen als het weer wat veiliger wordt? Ik mis vooral het citytrippen. Barcelona is één van mijn favoriete ‘dichtbij’ steden waar ik al heel vaak was. Hopelijk snel nog eens aan de tapas en de cava op een terrasje daar! Maar ik moet zeggen dat we ook wel hele leuke dingen in eigen land gedaan hebben het afgelopen jaar. Scheldeland, de Vlaamse Ardennen en Limburg verdienen hierbij zeker een speciale vermelding.