Toast Trip Trot

Comfortfood….zoals mijn grootmoeder het 40 jaar geleden aan mij serveerde. Ja, boterhammen met ‘appeltrot’ waren haar specialiteit. Kilo’s heb ik ervan gesmuld. Dit schoon talloorke is dan ook een mooi eerbetoon aan haar, ons Gabriëlle. Leuk als lunch of hapje in uw kot.

Wat heb je nodig voor 2 personen?

Voor de toast : 1 zwarte pens, 1 witte pens, 2 dikke sneden boerenbrood 150g appelmoes, 1 snuifje kaneel

Voor het slaatje : 150g fijngesneden venkel, 100g waterkers, 1 el noten, 1 el olijfolie, 1 el appelazijn

Hoe ga je te werk?

Toast het brood. Snij de pensen in plakjes en bak ze krokant in de pan. Neem een schoon talloorke en begin met de getoaste boterham. Bestrijk met appelmoes en beleg met de schijfjes gebakken pens. Serveer met het frisse venkel – waterkersslaatje.