Slaatje van spinazie, zoete aardappelschijfjes én braadworst.

Lockdown-koken. Misschien wordt het wel hét culinaire woord van het jaar. Ik ben alvast fan van de term én de activiteit want eindelijk heb ik meer tijd om te koken, receptjes uit te pluizen en te experimenteren. De creatie van dit recept begon bij verse spinazie in onzen hof. Na het zien van de cover van Delicious Salades kreeg ik het idee van spinazie te combineren met zoete aardappel. Verse braadworsten in de koelkast en mijn verslaving aan tahini (sesampasta) maakten van dit lockdown-recept een toppertje….

Wat heb je nodig (voor 4 personen)? 4 braadworsten, 3 zoete aardappels (medium grootte), 500g verse spinazie (liefst uit den hof), 5 el tahini (sesampasta), 2 el olijfolie 2 el za’atarkruiden, 2 el geroosterde sesamzaadjes, peper en zout.

Hoe ga je te werk? Boen de zoete aardappels en snij ze in schijfjes van een halve centimeter. Kook of stoom ze vijf à zeven minuten. Laat ze uitlekken, spreid ze op een grote schaal en laat ze afkoelen.

Bak de worsten in de pan. Smelt de boter, bak ze kort aan op een hoog vuur en laat ze nadien op een lager vuur nabakken.

Maak de spinazie schoon. Verwijder de harde steeltjes. Maak de dressing : meng de tahini met de olijfolie en de andere kruiden.

Meng de spinazie met de zoete aardappelschijfjes in een grote kom en roer er de dressing onder.

Je kan er eventueel gnocchi en fetakaas bij serveren.