Frisse aardbeientaart met munt

De taartjes die wij ons kot al maakten, wil ik liever niet tellen. Laat staan de kilo’s bloem en goei boter die wij verwerkten. Om dan maar te zwijgen over die extra coronakilo’s want dat is beslist een probleem voor post-virustijden. Dit geweldig én poepsimpel taartje wil ik jullie niet onthouden. Je kan je geen betere ode aan onze Belgische aardbei dromen.

Wat heb je nodig? Voor de taartbodem : een vel kant-en-klaar bladerdeeg. Voor de kaartvulling : 1/2 l melk, 6 eidooiers, 90g suiker, 40g bloem, 20g maïzena, 1/2 vanillestok. Voor de topping: 200g aardbeien, 2 takken munt, 1 el bloemsuiker.

Hoe ga je te werk? Verwarm de oven voor op 180 graden. Kies voor hetelucht. Doe het bladerdeeg in een ronde taartvorm en maak met een vork gaatjes in het bladerdeeg. Leg een vel bakpapier op het bladerdeeg en vul het met bakparels of bonen. Bak het bladerdeeg 20 minuutjes mooi krokant in de oven.

Maak ondertussen de echte banketbakkersroom. Warm de melk op een zacht vuur op tot net voor het kookpunt. Snij de halve vanillestok overlangs door en schraap er met een mespunt de zaadjes uit. Doe de zaadjes én de peul in de melk. Weeg de andere ingrediënten zorgvuldig af. Scheid de dooiers van het eiwit (hou het eiwit apart voor een ander bakavontuur). Klop de eigelen los en meng ze met de suiker. Blijf mixen tot je een bleke luchtige massa krijgt (ruban). Voeg dan de bloem en het maïszetmeel toe en klop alles goed los. Giet een klein deel van de warme vanillemelk bij het beslag. Mix de melk er even door. Giet het eimengsel over in de pan met melk, blijf roeren en dik zo de pudding in. Zodra je de eerste luchtbellen naar boven komen ziet komen, heeft de pudding de gewenste dikte en is het klaar. Verwijder de vanillestok en giet de warme pudding in een ruime schaal. Strijk het oppervlak glad en leg een vel vershoudfolie op de pudding. Laat de pudding een halfuurtje afkoelen in de koelkast. (gebaseerd op een Dagelijkse Kost-recept).

Snij de aardbeien in schijfjes. Pluk de blaadjes van de takjes munt. Vul de taartbodem met de banketbakkersroom. Decoreer met de aardbeien en werk af met munt en wat bloemsuiker.