Restaurantje spelen in je eigen kot doe je zo

Je mag dan wel graag kokkerellen, honderden kookboeken in huis hebben en constant aan eten denken. Af en toe wil je gewoon je benen onder tafel schuiven en genieten. Vorige week gingen wij daarom een weekendje op vakantie in ons eigen kot. Wij bestelden lekker eten bij de plaatselijke horeca en speelden gezellig van restaurantje. Hoe je het komend weekend ook in jouw kot extra gezellig kan maken, verklap ik je met deze handige tips:

Kleed je deftig op. Berg de slobbertruien, pyjama’s en onesie’s voor even op. Haal je mooiste kleed uit je kast en maak je nog eens feestelijk op. Geef dit kleding- en stijladvies ook door aan je kotgenoten en vertel er hen bij dat de Jani misschien ook komt :-). Dit werkt bij mijn dochters altijd.

Kies telkens een ander, leuk plekje uit. Ga een beetje op reis in je eigen kot en zoek vooral de heerlijke voorjaarszon op. Ben je de keukentafel ondertussen beu, kies dan een andere tafel uit of verhuis gewoon naar buiten. Voor een ontbijt in de ochtendzon kozen wij onze picknickbank uit en ’s avonds werd er gezellig geaperitiefd op een andere bank.

Tafeltje dekje en maak van je tafel een echte feesttafel. Haal je voor deze unieke gelegenheid je mooiste tafellinnen boven, kies je een passend servies uit en decoreer de tafel met een paar leuke elementen als vaasjes, kaarsen en bloemen.

Laat elk gerecht mooi tot zijn recht komen. Kies een paar vintage serveerschalen uit en presenteer de gerechten op een manier zoals ze dit ook op restaurant zouden doen. Werk af met verse kruiden of stop er wat extra kleur in met eetbare bloemen of fruit. Kortom haal de foodstyliste even in jou naar boven.

Ga voor ’n apero aan de deur. Natuurlijk mag ook een lekker drankje op jullie vakantie in eigen kot niet ontbreken. Wist je dat er in onze buurt twee leuke bartenders zijn die tot aan jouw oprit komen? Jij bestelt een cocktail bij Yannick of Jens en één van de heren levert het aan jouw voordeur.

En last but not least steun de lokale horecazaken en bestel jouw eten lekker in de buurt. Bij Bar Sajet bestelde ik een uitgebreide ontbijtbox. Deze Ninoofse koffiebar verraste ons ook deze keer. Hun box met bagels, pancakes en andere originele ontbijtgerechten was echt de max. Een andere plaatselijke topper, Restaurant JustM leverde een complete aperobox en zorgde zo voor een unieke beleving in ons kot.