Zo bak je een cheesecake in uw kot

“Ideaal moment om cheesecake te maken” dacht ik bij mezelf. Ik had wat koekjes en lemoncurd dringend te verwerken en de voorraad roomkaas was net aangevuld. Voor het maken van deze geweldige taart grijp ik altijd terug naar een geweldige basisrecept van de Nederlandse blogster Pauline. Zoals het bij goede basisrecepten hoort te zijn, zitten de verhoudingen goed, is het makkelijk om te maken en kan je nog uitgebreid variëren met de smaakmakers die je toevoegt. En ja, ook belangrijk : het resultaat is een geweldig smeuïge cheesecake. Kortom ééntje om meteen te proberen.

Wat heb je nodig? 
150g droge koekjes (speculoos, petit beurre of andere kastrestjes)
50g  gesmolten goei boter
600g  roomkaas (type Philadephia natuur)
175g suiker
3 eieren
3 el lemoncurd (of yoghurt of zure room)
Rasp van een halve citroen
2 tl maïzena
Rood fruit om de taart af te werken (blauwe bessen zijn ook geweldig)
Ronde of vierkante springvorm
Bakpapier

Zo ga te werk? 
Neem de springvorm en klem een vel bakpapier tussen de rand en de bodem. Vet de rand in met wat boter of olie. Smelt de boter op een zacht vuur. Verkruimel de koekjes in een keukenmachine. Meng de gemalen koekjes  met de gesmolten boter en verdeel dit over de bodem van de vorm. Druk dit met de bolle kant van een lepel goed aan. Zet de bodem minstens een uurtje in de koelkast zodat het kan opstijven. Meng de roomkaas met de suiker, de lemoncurd  en de rasp van een halve citroen door elkaar. Voeg één voor één de eieren toe. Voeg tot slot de maïzena toe. Meng niet te lang. Zodra je een glad mengsel hebt, mag je stoppen. Giet de cheesecakevulling op de bodem. Bak de cheesecake in ongeveer 60 à 65 minuten af in de voorverwarmde oven. Haal de cheesecake uit de oven en zet het minstens een uurtje koel weg. Het is perfect normaal als het nog wat wiebelt.