Lieve Pippa,

Een kat van een foodie dat was je. Ooit stapte je met ons mee naar huis. Er was een gezellig feest aan de gang en dat wou en zou je voor geen geld missen. Zonder tussen je benen gekeken te hebben, kreeg je de naam Pippa.

Toen wij later ontdekten dat je eigenlijk een katertje was, was het te laat om je naam nog te veranderen. Geef toe een fiere kater wil toch niet als Pippo of Pippi door het leven gaan. Als ik aan jou denk, denk ik aan eten. Eten (en vooral eten pikken) was het liefst wat je deed. Het pakje van de beenhouwer kon je als de beste openmaken. De fijne vleeswaar genoot je voorkeur. De hoeveelheid droge worsten die je stiekem opat, wil ik liever niet tellen. Dat talloorke met foie gras was ongetwijfeld jouw topvangst. Ik zie je nog stiekem smullen.

Lieve Pippa, wat ga ik je missen. Geen gekrab meer aan de achterdeur en geen gespin meer op mijn foute onesie. Voorbij zijn jouw geïnteresseerde blikken tijdens mijn keukenavonturen of snoezige intermezzo’s tijdens de zoveelste zoomsessie. Coole Pippa, je krijgt vandaag een mooi plekje in onzen hof. Je copinnekes Olga, Marcella en Martha zullen erbij zijn om je een laatste poot te geven. Geniet van de lekkere vleezekes in de kattenhemel.