De eindejaarsvraagjes van Tafelklap aan Siem Devos

Kom binnen en zet u. Met wie hebben wij vandaag de eer? Ik ben Siem Devos, 30jaar, mama van 2 kleine koters, eigenares van Bustique lingerie en daarnaast gepassioneerd door alles wat mooi en liefst zelfgemaakt is.

Waar had jij het afgelopen jaar de gezelligste tafelklap of waar heb jij het lekkerst getafeld? Link naar een eventuele blogpost /website mag altijd bijgevoegd worden? De spontane onverwachte momenten met vrienden. Een etentje voor een concert in het park, een zomeravond op onze koer, …

Stel, je krijgt carte blanche en je mag het feest van jouw dromen organiseren. Hoe zou jij het plaatje laten kloppen? Oh denk aan lange tafels in de openlucht, lampjes in de bomen, mooi servies, prachtige veldbloemen en lekker gevarieerd eten.

Kerstmis staat voor de deur. Welk gerecht komt er beslist op tafel? Clichés der clichés, gourmet. Gewoon gezellig rond de tafel. En op Nieuwjaarsdag confituurtaart van de oma volgens geheim recept.

Kwalitatieve ingrediënten zijn de basis van elk kookavontuur. Van welk product sla jij met de feestdagen altijd een voorraadje in? Ik probeer in het algemeen te gaan voor minder, maar des te meer kwaliteit. Waardige producten die met liefde gemaakt zijn. Het liefst van eigen bodem.

Het jaar 2019 loopt op zijn laatste benen. Welke gebeurtenis bracht je het afgelopen jaar (een beetje) van jouw melk? Niet per se één specifieke gebeurtenis. Eerder het drukke jaar op zich. Op naar 2020 met meer gezellige tafelmomenten en tijd voor goede gesprekken en mekaar.

Welke (food)trend heb jij het afgelopen jaar ontdekt? Vegan. Een doelstelling voor 2020 is 30 dagen volledig plantaardig te eten. Benieuwd wat deze nieuwe manier van koken me zal bijbrengen.

Van de tafel naar de zetel. Welk boek heeft je het afgelopen jaar het meest kunnen bekoren? “De kunst van het ongelukkig zijn”. Content zijn met wat is. Niet steeds ijveren naar meer. Het leven heeft dieptes nodig om terug te hoogtes te kunnen voelen.

Op naar het magische jaar 2020. Wij moeten met onze tijd mee. Welke podcast of app zou je niet meer willen missen? Elke dag vakantie & Heksen dragen sneakers. Over vertragen en (ont)moeten.

Waar gaat/ gaan jouw reizen in 2020 heen? Naar mijne hof en onze koer. 😉

Welk (ondernemers)doel wil je in 2020 bereikt hebben? Blijven groeien, maar op een aangenaam en vol te houden tempo.

Tot slot….heb je nog een leuk quote voor ons? De sleutel tot een goed leven is niet de obsessie met meer; het is het belang inzien van minder, van wat oprecht is en acuut en belangrijk.