De eindejaarsvraagjes van Tafelklap aan Sarah Puozzo

Kom binnen en zet u. Met wie hebben wij vandaag de eer? Omschrijf jezelf op een smakelijke manier. Hi Anniek, ik ben Sarah, een Venetiaanse-Vlaamse Bourgondiër die nu al enkele jaren in Nederland woont. 

Waar had jij het afgelopen jaar de gezelligste tafelklap of waar heb jij het lekkerst getafeld? Ik kom het hele jaar op geweldige plekken, en een daarvan was enkele maanden geleden in Assisi (Italië). Daar maakte ik kennis met topchef Matteo Bini die uitgenodigd was door Jean-Luc Decroo van Casa Astrid. Matteo maakte een heerlijke olijfolie-ijs met witte chocolade. Ik had al eerder
olijfolie-ijs op, maar zijn versie was echt heerlijk. Hij heeft er ook een prestigieuze prijs mee gewonnen, dus dat zegt wel wat. 
Je leest er hier een klein stukje over.

Stel, je krijgt carte blanche en je mag het feest van jouw dromen organiseren. Hoe zou jij het plaatje laten kloppen?Ik denk dat het een gezellig tuinfeest wordt met overal verlichting in bomen, een mooi gedecoreerde tafel en goed gezelschap. Jordi Roca mag zich uitleven met geweldige desserts. Ook hij krijgt van mij carte blanche. 

Kerstmis staat voor de deur. Welk gerecht komt er beslist op tafel? Kerstmis vier ik altijd bij mijn ouders in Deinze, samen met mijn broers, schoonzusjes en nichtjes. Mijn moeder bepaalt graag zelf het menu, dus ik kom gewoon eten ?. Wat er vaak op tafel staat zijn heerlijke, klassieke aardappelkroketjes, gebraad en cranberrysaus. Ik hou van sauzen, dus dat laatste maakt ze vooral voor mij.En de aardappelkroketjes zijn altijd op vraag van mijn vader, een van de weinige Italianen die ik ken die dit verkiest boven pasta ?.

Kwalitatieve ingrediënten zijn de basis van elk kookavontuur. Van welk product sla jij met de feestdagen altijd een voorraadje in? Ik ben gek op oesters en een lekker glaasje bubbels. Simpel zeg maar ?.

Het jaar 2019 loopt op zijn laatste benen. Welke gebeurtenis bracht je het afgelopen jaar (een beetje) van jouw melk?Dat was bij Casa Astrid in Assisi (Umbrië). Op hun domein heb ik een olijfboom geadopteerd voor Elly en mezelf. Ik heb veel aan Elly te danken afgelopen jaar, want dankzij haar oplettendheid werd een tumor die stiekem op mijn rug groeide op tijd ontdekt. Ik kon geen mooier geschenk bedenken dan een krachtige, mooie olijfboom adopteren
die meer dan honderd jaar wordt. De bomen dragen nu onze namen en groeien naast elkaar in de Umbrische zon. Ik heb mijn verhaal hier ook kort gedeeld.Ik vond het belangrijk om een beeld weer te geven van een culinair schrijver dat verder gaat dan alleen maar restaurantbezoeken en gerechten koken. Eten gaat ook om de natuur 
en terug naar de basis gaan. Ik vond ook rust toen ik naast die krachtige olijfboom stond, waar ook nog eens bijzondere vruchten op groeien.

Welke (food)trend heb jij het afgelopen jaar ontdekt? Wildetariërs, een benaming die ik zelf gaf in mijn laatste column in een foodmagazine waar ik voor schrijf. Het gaat over vegetariërs die jagers worden en wel vlees eten als ze het dier zelf hebben gedood. Je kan ze geen vegetariërs meer noemen, dus vandaar de nieuwe benaming. We houden nu eenmaal van hokjes, toch?;)

Van de tafel naar de zetel. Welk boek heeft je het afgelopen jaar het meest kunnen bekoren? Ik heb dit jaar helaas weinig boeken echt goed kunnen doornemen. Stel me dezelfde vraag volgend jaar maar weer.

Op naar het magische jaar 2020. Wij moeten met onze tijd mee. Welke podcast of app zou je niet meer willen missen? 
Ik kan me helemaal verliezen in de heerlijke jungle van Pinterest. 

Waar gaat/ gaan jouw reizen in 2020 heen? Ik wil al heel lang in mijn eentje naar Iran om daar ook de eetcultuur te ontdekken (het oude Perzië zeg maar). Iedereen raadt het me af, maar ik hou er net wel van om buiten mijn comfortzone te gaan en het avontuur op te zoeken. Verder staan Parijs, Lyon, Pisa, Rome, Genua en Girona nog op de planning.

Welk (ondernemers)doel wil je in 2020 bereikt hebben? 
Ik heb heel wat doelen, een daarvan is om nog meer mijn eigen signature naar buiten te brengen. 

Tot slot….heb je nog een leuk quote voor ons? 
Niet bepaald een quote, maar ik heb wel vaak een regel die ik toepas:
“verander de dingen die je kan veranderen en laat los wat je niet kan veranderen.” Tot zover mijn filosofische bijdrage aan dit interview ;).