De eindejaarsvraagjes van Tafelklap aan Caroline D’hont

Kom binnen en zet u. Met wie hebben wij vandaag de eer? We bloggen beiden 10 jaar in 2020 (dat moet gevierd worden!). Ergens in die beginjaren liepen we mekaar tegen het lijf, en de paden zijn mekaar blijven kruisen en lopen de laatste jaren zelfs heel parallel! Maar voor wie nog niet mee is, Caroline is de naam, Avocado van de Duivel de blog!

Waar had jij het afgelopen jaar de gezelligste tafelklap of waar heb jij het lekkerst getafeld? Weer enkele hele mooie culinaire ervaringen erbij dit jaar (Willem Hiele, Eén Twee Vijf en Dôme om er maar een paar te noemen), maar de mooiste/leukste momenten blijven toch de etentjes bij vrienden: De Libanese Tafelklap die we samen organiseerden, de Ottolenghi potluck en de Table d’Hôtes bij jou thuis onlangs hoorden zeker tot de hoogtepunten.

Stel, je krijgt carte blanche en je mag het feest van jouw dromen organiseren. Hoe zou jij het plaatje laten kloppen? Wel, het is me dit jaar eigenlijk al aardig goed gelukt! Voor mijn verjaardag organiseerde ik een pizza-avond op het dak van Pakt. Een beetje tegen mijn verwachtingen in, kwam zo goed als iedereen die ik uitgenodigd had, dus werd het een héél gezellige drukte! Ik zorgde voor deeg, saus en toppings en mijn gasten brachten drank mee. En de geweldige pizza-oven deed de rest van het werk ☺. Het werd werkelijk een magische avond!

Kerstmis staat voor de deur. Welk gerecht komt er beslist op tafel? Revival of the hapjesplank! Ik denk dat we beide grote fan zijn van Bourgondische hapjesplanken, gevuld met dips, crackers, groentjes, streekproducten,… Ik heb me onlangs ‘geworpen’ op de kunst van het maken van crackers en was aangenaam verrast van de creatieve mogelijkheden. Check it!

Kwalitatieve ingrediënten zijn de basis van elk kookavontuur. Van welk product sla jij met de feestdagen altijd een voorraadje in? Een zeer nederig antwoord, maar ik heb dit jaar de magie van een heel eenvoudige ui leren appreciëren. Bij zo goed als elke maaltijd – of het nu een omelet bij het ontbijt is, voor een soep of saus of een lekker stuk vlees – begin ik altijd met het traag en zacht stoven van een ui. Dan zit de basis je gerecht gewoon altijd goed! Wat ik wél nu ook doe, is steevast bio uien kopen, dat smaakverschil is gewoon fenomenaal.

Het jaar 2019 loopt op zijn laatste benen. Welke gebeurtenis bracht je het afgelopen jaar (een beetje) van jouw melk? In september heb ik een fysieke wake up call gekregen: het zat niet goed hoe ik mijn werk aanpakte: altijd met de laptop aan de keukentafel zitten werken. Mijn nek zat helemaal vast en ik kreeg draaiingen. Ik ging naar de kinesist, richtte mijn bureau opnieuw in en ging ook terug sporten. Een wereld van verschil!

Welke (food)trend heb jij het afgelopen jaar ontdekt? Op de Food Inspiration Days X eind 2018 werd Tel Aviv getipt als dé culinaire bestemming. Dat moest getest worden! In september gingen we er samen met Koen heen, en dat bleek helemaal waar te zijn. De beste #hongerkes van mijn leven! Het verslag van onze legendarische foodtrip #hongerkeinTLV lees je hier.

#hongerkeintelaviv

Van de tafel naar de zetel. Welk boek heeft je het afgelopen jaar het meest kunnen bekoren? Uiteraard zou ik hier tal van kookboeken kunnen opnoemen, maar ik geef graag een fictie tip mee: The Tuscan Child van Rhys Bowen. Een whodunnit waarbij wat op tafel verschijnt minstens even belangrijk is als wie het gedaan heeft, in de prachtige setting van de Toscaanse heuvels. Heerlijk leesvoer!

Op naar het magische jaar 2020. Wij moeten met onze tijd mee. Welke podcast of app zou je niet meer willen missen? Ik luister wekelijks naar verschillende podcasts op de fiets. Mijn favoriete foodpodcast is The Sporkful. Soms leuk en luchtig, soms met de nodige diepgang. The Donut King is een mooie mini-series om mee te beginnen. Verder heb ik dit jaar het meest genoten van El Tarangu van Audiocollectief Schik.

Waar gaat/ gaan jouw reizen in 2020 heen? Japan of Zuid-Afrika, het is nog niet beslist. Spannend!

Welk (ondernemers)doel wil je in 2020 bereikt hebben? Begin 2020 gaat weekmenus.be live, een nieuw kookplatform waar ik de laatste maanden intensief aan gewerkt heb. Hopelijk wordt het een succes!

Tot slot….heb je nog een leuk quote voor ons?Dit jaar ontdekte ik de Instagram account ‘frommelrommel’, die staat vol hilarische quotes over eten. ’t Is te zeggen, over de constante struggle