De eindejaarsvraagjes van Tafelklap aan Nathalie De Wilde

Kom binnen en zet u. Met wie hebben wij vandaag de eer? Hallo, ik ben Nathalie. Een gedreven vrouw die ten volle gaat voor passie in haar job(s). Ja, je leest het goed job in het meervoud! Als 20-jarige studente Handelswetenschappen samen met mijn toenmalige vriend, nu mijn echtgenoot een bedrijf opgestart in scheepstechnieken. Niet dat mijn hart bij techniek ligt, maar alle administratie er rond boeide me als student-ondernemer. 2 lieve kindjes ( inmiddels, 19 (Thibau) en 17 ( Justine)), een carrière in de scheepstechnieken, een niet te onderschatten 100% familie-huishouden job verder, heb ik in 2017 beslist om in een totaal onbekende wereld een voet binnen te zetten! Welkom Nathalie in de wereld van food! Vanuit het niets creëerde ik een kookstudio COOKING STORIES waar op dit moment alles draait rond de Thermomix, de meest sublieme keukenpartner! En, ik mag met heel veel fierheid vertellen dat het een mooi verhaal geworden is! Onlangs werd ik geselecteerd tot “local hero”: in dit filmpje maak je kennis met een druk bezette onderneemster die van de ene job naar de andere huppelt… Van bureau naar potten en pannen of beter gezegd THERMOMIX en omgekeerd.

Waar had jij het afgelopen jaar de gezelligste tafelklap of waar heb jij het lekkerst getafeld? Oh ik heb heel veel gezellige tafelklapjes gehad het voorbije jaar! Ongelooflijk veel leuke mensen ontmoet in en rond de kookstudio. Telkens tafelen met mijn workshoppers eindigt met heel veel training van de lachspieren! Zo mooi om zien hoe vaak onbekende mensen tijdens een gezellige tafelklap allerlei nieuws en verhalen wisselen! Magnifique! Maar toch is er niets dat kan tippen aan de meest unieke tafelklap: mijn man en ik, wij tweetjes, aan tafel ergens in een gezellig restaurantje. Eventjes quality time. En dit jaar hebben we de meest gezellige tafelklap gehad in Barcelona, in een top restaurantje Somorrostro! Een absolute aanrader voor foodies! Toevallig mocht ik met de eigenaar koken op een Thermomix-event in het voorjaar, we spraken af en zo brachten we deze zomer een bezoekje aan zijn restaurant!

Stel, je krijgt carte blanche en je mag het feest van jouw dromen organiseren. Hoe zou jij het plaatje laten kloppen?
Een hele lange mooie gedekte tafel vol met lekkere hapjes ergens ver weg van alle drukte… aan een riviertje, onder mooie prachtige bomen met een grote houten dansvloer in open lucht! Niet te chique, gewoon gezellig en met vooral veel PLEZIER met familie en vrienden!

Kerstmis staat voor de deur. Welk gerecht komt er beslist op tafel? Joepie! ik hoef niets te doen met de Kerst! Van het ene kerstfeestje naar het andere zonder zelf achter de kookpotten te moeten staan. Zo heerlijk!!!
Oudejaar is tijd voor vrienden! Nog niets concreets op het menu, alhoewel hier en daar al eens gedacht wordt om “back to the seventies” te gaan! Oh my god, ik was toen nog zo een kleine ukkepuk…eens googleen op zoek naar wat toen hip was… toastjes met krab, garnalencocktail, vol-au-vent en een dame blancheke…?

Kwalitatieve ingrediënten zijn de basis van elk kookavontuur. Van welk product sla jij met de feestdagen altijd een voorraadje in? Een lekker glaasje bubbels, dat smaakt altijd! We gaan zeker een flesje ( of meer kraken) tijdens de feestdagen. Maar eigenlijk moet ik bekennen, dat dit altijd “op stock “ ligt in de ijskast bij ons.

Het jaar 2019 loopt op zijn laatste benen. Welke gebeurtenis bracht je het afgelopen jaar (een beetje) van jouw melk? Och…er is zoveel in de wereld waar ik me kan aan ergeren. Van dichtbij, tot ver weg. Maar mensen, probeer toch eens samen te leven in harmonie. Hoe mooi zal dan de wereld niet zijn?!

Welke (food)trend heb jij het afgelopen jaar ontdekt? Ik ben niet zo een trend-madam! Wat ik lekker vind, is voor mij meer dan top! Ik heb me het voorbije jaar wel een beetje verdiept in de keuken van Ottolenghi. Deze keuken weet me echt te bekoren. Ik schreef dan ook een Ottolenghi-workshop uit en het verbaasde me dat we meerdere malen extra kooksessies gelanceerd hebben. Zo tof dat je mensen aanzet om zich te wagen aan een onbekende keuken. Een smaakvolle, pure keuken vol van kruiden en groeten! I love it! Voor 2020 staat er alvast een nieuwe workshop Ottolenghi op het programma!

Van de tafel naar de zetel. Welk boek heeft je het afgelopen jaar het meest kunnen bekoren? Lezen en ik… dat gaat niet goed samen. Alleen, kilo’s kookboeken verslonden. Geldt dit ook als goed antwoord?

Op naar het magische jaar 2020. Wij moeten met onze tijd mee. Welke podcast of app zou je niet meer willen missen? Geef mij maar Instagram!

Waar gaat/ gaan jouw reizen in 2020 heen? Nog geen concrete plannen voor 2020. Misschien trekken mijn man en ik er eventjes op uit, maakt niet uit naar waar, dichtbij, ver weg, als het maar een mooie plek is! Maar waar ik het meest naar uitkijk is het proberen organiseren om nog eens met ons vieren een vakantie te plannen in september! Vlak voor het nieuwe academiejaar.

Welk (ondernemers)doel wil je in 2020 bereikt hebben? Oh… een moeilijke vraag! Ik heb al zoveel moois mogen realiseren en stel niet teveel doelen voorop. Er is wel altijd iets dat in mijn hoofd broedt…op dit moment is het een mooi eitje…maar nog even secret! Ik hoop dan ook dat ik jullie binnen een paar weken, enkele maanden iets heel “lekkers” mag vertellen!

Tot slot….heb je nog een leuk quote voor ons? Toen ik de naam bedachte voor de kookstudio wou ik vooral mensen samen brengen, gezelligheid creëren, lekker eten op tafel zetten, een verhaal brengen. Ik kan het niet beter omschrijven dan COOKING together provides food for beautiful STORIES!