De eindejaarsvraagjes van Tafelklap aan Eveline Boone

Kom binnen en zet u. Met wie hebben wij vandaag de eer?
Een aquired taste. Een beetje zoals aardperen. Je moet ze leren appreciëren, maar eens je door de schil heen bent zijn de mogelijkheden eindeloos. Dat je zelfs niet door de schil heen moét bijvoorbeeld. Want in die schil zit zo’n gelaagdheid dat het je hele gerecht maakt! Dat, of koriander. De ene smaakt zeepsop, de andere fris bladgroen.

Waar had jij het afgelopen jaar de gezelligste tafelklap of waar heb jij het lekkerst getafeld? Mico & Jon is een lunchplek die wat hipster aandoet maar het eten is de max. Kleine gerechten om te delen. Wat op enige verzuchtingen kon rekenen bij mijn wederhelft toen die de kaart bekeek. Maar al snel gevolgd werd door ‘keep em coming’ toen het eerste gerecht op tafel stond. De gerechten zijn Aziatisch getint en stuk voor stuk verrassend van smaakcombinaties. Iedereen weet dat het dessert de hele ervaring bepaalt -duh-. Awel, ik zou zeggen, probeer het maar, neem dat desserke. Enough said, right?

Stel, je krijgt carte blanche en je mag het feest van jouw dromen organiseren. Hoe zou jij het plaatje laten kloppen?
Ik zou het in de eerste plaats door iemand anders laten organiseren en zelf zorgeloos genieten van mijn feest 😀 Het is een interactieve bedoening in open lucht. De gasten zullen niet zomaar stijfjes aan een staantafel ongemakkelijk schuifelen. Er zal één of ander spel mee gemoeid zijn om met elkaar kennis te maken. Mooi weer is alles natuurlijk, daarom laat ik een sneeuwkanon de boel ondersneeuwen. Frank zorgt wel dat regenwolken worden weggejaagd. Een speenvarkentje hangt gezellig boven open vuur terwijl er allerlei lekkers op de plancha wordt klaargemaakt. Iedereen heeft uiteraard ook een dresscode die perfect is opgevolgd. Vikingstyle lijkt mij wel wat.

Kerstmis staat voor de deur. Welk gerecht komt er beslist op tafel? Stiekem wil ik een kaasfondue. Of meerdere. Verschillende fonduepotten met kaascombinaties. Vergezeld van een zalige Chardonnay. Verschillende chutneys, flinterdunne charcuterie, vers gepekelde groentjes en knapperig desembrood.

Kwalitatieve ingrediënten zijn de basis van elk kookavontuur. Van welk product sla jij met de feestdagen altijd een voorraadje in?
Wijn. Tja, dat is ook de basis voor elk kookavontuur hé.

Het jaar 2019 loopt op zijn laatste benen. Welke gebeurtenis bracht je het afgelopen jaar (een beetje) van jouw melk?
Ik kan niet zeggen dat het een jaar was gelijk een ander, met enkele ups & downs. Nee, het was me een jaar van extremen. De start van verbouwingen én een emotionele rollercoaster op persoonlijk vlak.
Er was ook die keer dat ik andouillettes had meegebracht van Frankrijk. Op zijn zachtst gezegd waren al mijn zintuigen van hun melk gebracht. Zelfs mijn hond had nog een hele week nachtmerries.

Welke (food)trend heb jij het afgelopen jaar ontdekt?
Ik zou niet zeggen dat het een ontdekking is want we worden er elke dag collectief met onze neus in gewreven, maar ‘zero waste’ lijkt mij wel de trend van het jaar. Zoals velen doe ik mijn best om steeds mijn linnen zakjes mee te nemen voor fruit en groenten. Of om een boodschappentas in de auto te leggen. Maar o die vergetelheid!
Trekken we die trend door naar de koelkast, dan ben ik een early adopter. Al sinds ik op kot zat ben ik een luie kok geweest. Ik ging één keer per 2 weken naar de supermarkt, wat er voor zorgde dat ik meestal met restjes moest koken. De brouwsels die ik toen op tafel zette waren niet te versmaden! Gelukkig ben ik nu een véél minder luie kok -ahum-. Ik ga nu al minstens één keer per anderhalve week naar de supermarkt en mijn creativiteit met restjes kent geen grenzen meer.

Van de tafel naar de zetel. Welk boek heeft je het afgelopen jaar het meest kunnen bekoren?
The subtle art of not giving a fuck. Herkenbaar en vlot geschreven. Ik heb er een aantal wijsheden uit gehaald en mijn zelfrelativerings-batterij weer opgeladen.

Op naar het magische jaar 2020. Wij moeten met onze tijd mee. Welke podcast of app zou je niet meer willen missen? Awel, in 2020 ga ik naar podcasts beginnen luisteren! Dus tips zijn welkom. Apps, die wil ik eigenlijk wel missen. De enige ‘app’ die ik dit jaar heb ontdekt die mij écht vooruit geholpen heeft is de Bullet Journal van Ryder Caroll. Dat is een app op papier jongens. Papier. Een hele Google Play Store in één boek met bollekes.

Waar gaat/ gaan jouw reizen in 2020 heen?
Mijn reizen gaan dit jaar voornamelijk naar mijnen hof vrees ik. Ik wacht stiekem op het moment dat de aannemer komt aandraven dat hij een fout heeft gemaakt in de factuur en zegt “Oh sorry ik heb 4 nullen te veel gerekend! Hier zijn je centen terug”. En dan ga ik naar China. De Sechuan provincie. Want ik ben wel benieuwd naar al die pikante gerechten. Daarna naar New Orleans voor wat echt soul food.

Welk (ondernemers)doel wil je in 2020 bereikt hebben?
Content zijn met wat ik al heb bereikt.
Nee serieus, ik vergelijk mezelf nog te veel met anderen. Sociale media heeft daar wel een handje in. Ook al ken ik de trucen van de foor goed genoeg, ik laat mij wel eens vangen door Insta-perfectie. Dan moet ik mij even druk kunnen maken in het “Waarom gaat dat bij hen allemaal vanzelf!?” tot ik bedaar en Instagram weer door mijn licht-sarcastisch-roze bril kan bekijken.Maar er komt nog wel wat aan in 2020. De voorbije 5 jaar liep ik te zeuren “ik wil een fotostudio” tegen iedereen die het horen wilde -of niet-. Wel, hou uw stories maar in de gaten. Volgend jaar is hij er. Fo realzz! En daar ben ik nu al trots op.

Tot slot….heb je nog een leuk quote vosor ons?
Dank Julia Child voor deze klassieker: “People who love to eat are always the best people.”