De eindejaarsvraagjes van Tafelklap aan Karen Van Winkel

Kom binnen en zet u. Met wie hebben wij vandaag de eer? Ik ben Karen Van Winkel, Leverancier van Schoonheid. Als fotograaf, copywriter en lettertekenaar geef ik jouw bedrijf de smoel die het verdient in sprekende beelden, smakelijke copy en schone lettertypes. Heel graag reis ik de wereld rond op zoek naar wonderlijke architectuur, mooie mensen en lekker eten. Maar dichterbij huis haal ik immens veel voldoening uit ondernemers te helpen bij het zoeken naar de juiste smoel voor hun bedrijf of merk.

Waar had jij het afgelopen jaar de gezelligste tafelklap of waar heb jij het lekkerst getafeld? Absoluut en zonder twijfel in Tel Aviv waar ik een reportage maakte voor goodbye magazine. Het spannendste eten met de eenvoudigste ingrediënten, zo omschrijf ik de lokale keuken graag. Hier lees je er alles over.

Stel, je krijgt carte blanche en je mag het feest van jouw dromen organiseren. Hoe zou jij het plaatje laten kloppen? Bij zonsondergang in de wijngaarden van Bordeaux langs de Garonne. Aan lange tafels met mijn beste vrienden en familie met heerlijk eten en de fijnste wijnen. Ik ben er in oktober voor het eerst geweest en ik vond het er prachtig, overheerlijk en super sympathiek. Ik wil graag eens terug. Misschien een ideetje voor mijn 50ste verjaardag 😉

Kerstmis staat voor de deur. Welk gerecht komt er beslist op tafel? Kerst wordt traditioneel bij mijn ouders gevierd met een fikse kalkoen. Op zulke feestdagen hou ik van tradities!Kwalitatieve ingrediënten zijn de basis van elk kookavontuur. Van welk product sla jij met de feestdagen altijd een voorraadje in? Cava van topkwaliteit en Zeeuwse oesters.

Het jaar 2019 loopt op zijn laatste benen. Welke gebeurtenis bracht je het afgelopen jaar (een beetje) van jouw melk? De klimaatcrisis zonder twijfel. Ik vond het geweldig hoe de jeugd het overnam en vooral ook hoe meisjes de leiding namen, zoals Anuna en Greta. Wat me vreselijk boos maakte waren de reacties van vele volwassenen en The Angry White Men in het bijzonder. Alleen applaus voor de jeugd die ons wakker schudde.

Welke (food)trend heb jij het afgelopen jaar ontdekt? Ik eet steeds minder vlees en vind het fijn te ontdekken dat er in de vegetarische en vegan keuken zoveel lekkere recepten te scoren vallen waarbij je vlees absoluut niet mist.

Van de tafel naar de zetel. Welk boek heeft je het afgelopen jaar het meest kunnen bekoren? Ik heb Grand Hotel Europa heel graag gelezen. Wat kookboeken betreft vond ik TLV van Jigal Krant het smakelijkste boek van het jaar.

Op naar het magische jaar 2020. Wij moeten met onze tijd mee. Welke podcast of app zou je niet meer willen missen? Google maps, omdat het me in de hele wereld de weg wijst. Heel handig als je solo reist en weinig oriëntatiegevoel hebt.

Waar gaat/ gaan jouw reizen in 2020 heen? Hamburg staat op de planning voor een food-trip, Marrakech, de Spaanse Pyreneeën, De Riojastreek en Bilbao.

Welk (ondernemers)doel wil je in 2020 bereikt hebben? Zoveel mogelijk ondernemers helpen om hun plaatje te doen kloppen. In woord, beeld en lettertypes. Het is het liefste wat ik doe!

Tot slot….heb je nog een leuk quote voor ons? De enige quote die ik echt onthoud en die helemaal bij me past is deze: “Tevredenheid is elke dag opnieuw verlangen naar datgene wat je al hebt.” Words to live by…