De eindejaarsvraagjes van Tafelklap aan Ellen Van Gool

Kom binnen en zet u. Met wie hebben wij vandaag de eer? Omschrijf jezelf op een smakelijke manier. Ellen, of voor velen Kokerellen. 😉 Ik ben een 29-jarige Antwerpse foodie met een passie voor (gezond) lekker koken, fotografie, bankhangen en op stap gaan met mijn dochtertje Anna.

Waar had jij het afgelopen jaar de gezelligste tafelklap of waar heb jij het lekkerst getafeld? Ik ging een weekendje naar Brabant met een groepje internationale om Breda en Tilburg te ontdekken. En wat een ontdekking het was! Mijn favoriete adresjes vind je hier.

Stel, je krijgt carte blanche en je mag het feest van jouw dromen organiseren. Hoe zou jij het plaatje laten kloppen? Ik hou van meer ongeremde events zonder te veel chichi. Doe maar maar een tuinfeest bomvol fonkellichtjes, een live bandje en veel (heel veel) lekkere hapjes. De basis moet goed eten zijn, maar de gezelligheid is even belangrijk!Kerstmis staat voor de deur. Welk gerecht komt er beslist op tafel? Ik heb nog geen idee! Ik kies elk jaar een volledige nieuwe menu om mijn familie te veranderen. Maar sowieso zal het heel lekker zijn, met veel groenten.

Kwalitatieve ingrediënten zijn de basis van elk kookavontuur. Van welk product sla jij met de feestdagen altijd een voorraadje in?Seizoensgroenten! En voor de rest een goede fles prosseco. 😉

Het jaar 2019 loopt op zijn laatste benen. Welke gebeurtenis bracht je het afgelopen jaar (een beetje) van jouw melk? Ik kreeg niet zo’n goed nieuw i.v.m. mijn gezondheid. Dat is gelukkig nu helemaal onder controle, maar het deed me wel beseffen dat het leven te kort is! Ik heb meteen weer wat ‘wijze’ beslissingen genomen.

Welke (food)trend heb jij het afgelopen jaar ontdekt? Ik kook ondertussen al 3 jaar bijna uitsluitend vegetarisch voor mijn man, maar elk jaar wordt het meer ingeburgerd en experimenteer ik lekker mee.

Van de tafel naar de zetel. Welk boek heeft je het afgelopen jaar het meest kunnen bekoren? Simple van Ottolenghi. Hoewel de recepten nog niet écht simpel zijn.

Op naar het magische jaar 2020. Wij moeten met onze tijd mee. Welke podcast of app zou je niet meer willen missen? Ik luister al een tijd naar Tiny Leaps, Big changes over het optimaliseren van je (werk)leven om zo meer vrijheid en vreugde te vinden. Het is een constante zoektocht! 😉

Waar gaat/ gaan jouw reizen in 2020 heen? Voor Anna naar school gaat willen we nog één grote reis maken. Locatie nog te bepalen. 😉 En de nachttrein naar Wenen gaan we ook zeker uitproberen.

Welk (ondernemers)doel wil je in 2020 bereikt hebben? Ik ben van plan eind 2020 voltijds voor Kokerellen te kunnen werken.

Tot slot….heb je nog een leuk quote voor ons? Ik ben niet echt zo’n mens van quotes. Maar wel van’t goei leven! 🙂