De eindejaarsvraagjes van Tafelklap aan Charlotte De Mey

Kom binnen en zet u. Met wie hebben wij vandaag de eer?
Je hebt de eer met Charlotte. Een coach/trainer voor creatieve ondernemers en zaakvoerders die zweert bij dagelijkse veggie kost. Denk soep, fruit en veel groenten. Pittig van natuur. De kracht van de eenvoud.

Waar had jij het afgelopen jaar de gezelligste tafelklap of waar heb jij het lekkerst getafeld?
Ik heb het geluk dikwijls aan tafel te zitten met heerlijke gasten. Tafelen gaat voor mij in de eerste plaats om het gezelschap. Dan om het kader (ik hou van afwisseling en word graag geïnspireerd). En pas dan om wat er op je bord ligt. In November was ik met drie vriendinnen in Venetië voor de Biënnale en hadden we een heerlijke vaste stek in Bakaro.

Stel, je krijgt carte blanche en je mag het feest van jouw dromen organiseren. Hoe zou jij het plaatje laten kloppen?
Door op de lotto te spelen en enkele duizenden euros te winnen zodat ik iemand kan inhuren het helemaal voor me te organiseren. Zelf zou ik het concept bedenken om het vervolgens tot in detail te laten uitvoeren. Hoe het er uit zou zien? Dat kan op veel manieren en zou van de gelegenheid en het seizoen afhangen. Maar in ieder geval rond een thema, met veel vrienden, liefst buiten, met één heerlijk veggie gerecht voor iedereen op basis van uitstekende ingrediënten, lekkere wijn, goede muziek en dansen tot in de vroege uurtjes.

Kerstmis staat voor de deur. Welk gerecht komt er beslist op tafel?
Geen enkel idee. Zolang het maar vegetarisch is en er een lekker dessert bij hoort. Ik ben zo iemand die onmogelijk lang van te voren kan nadenken over een gerecht.


Kwalitatieve ingrediënten zijn de basis van elk kookavontuur. Van welk product sla jij met de feestdagen altijd een voorraadje in?
Geen. Ons bio groentenpakket loopt gewoon door en dat bepaalt zoals altijd wat er op tafel komt.


Het jaar 2019 loopt op zijn laatste benen. Welke gebeurtenis bracht je het afgelopen jaar (een beetje) van jouw melk?
De dagelijkse opeenstapeling van signalen dat onze planeet – inclusief de mensen die erop leven – uitgeput geraakt. Alles is met elkaar verbonden. Wat heel mooi is, maar ook pijnlijk.


Welke (food)trend heb jij het afgelopen jaar ontdekt?
Ik doe niet aan trends, dus ook niet in food. Waarschijnlijk ben ik de meest makkelijke gast aan een (veggie) tafel. We proberen duurzaam en minimalistisch te leven met ons gezin. Maar alles wat met slow living/learning/travelling/reading te maken heeft, lonkt.

Van de tafel naar de zetel. Welk boek heeft je het afgelopen jaar het meest kunnen bekoren?
“De kracht van het nu” van Eckhart Tolle. Er is niks zo waardevol als in het hier en nu liefdevol aanwezig te zijn bij jezelf en de ander. En te ontdekken wie je bent voorbij je denken.

Op naar het magische jaar 2020. Wij moeten met onze tijd mee. Welke podcast of app zou je niet meer willen missen?
De app Splitwise. Samen reizen, tafelen en rekeningen verdelen was nog nooit zo makkelijk.

Waar gaat/ gaan jouw reizen in 2020 heen?
Goede vraag, alleen komt het antwoord pas in de loop van 2020. Je hebt vast al door dat mijn intentie steeds meer in het “hier en nu” te leven me de zin ontneemt ver vooruit te plannen. Maar vermoedelijk een gezinsreis naar een warme bestemming in Europa waar we bergwandelingen maken en in bergmeren zwemmen. En een trip met vriendinnen naar een kwetsbare plek.


Welk (ondernemers)doel wil je in 2020 bereikt hebben?
Dat zijn er meerdere. Het team loopbaancoaches goed op de rails krijgen onder mijn recent bekomen mandaat als loopbaancentrum. De “doen wie je bent academie” met externe trainers lanceren in het voorjaar van 2020. Dus door in het hier en nu slim samen te werken en samen waarde te creëren (en omzet te maken) zo meer schrijftijd voor mezelf vrij te maken.

Tot slot….heb je nog een leuk quote voor ons?
You create a good future by creating a good present. (Eckhart Tolle)