De eindejaarsvraagjes van Tafelklap aan Glenn aka Mr. Brochette

Kom binnen en zet u. Met wie hebben wij vandaag de eer? Omschrijf jezelf op een smakelijke manier. Hoi, Met Glenn zaakvoerder van The Foodcompany beter gekend als Glenn’s Frietmobiel of recent Mr. Brochette want na 12 jaar rondrijden met mijn versie van een foodtruck zoals dit tegenwoordig heet, was het tijd om eens op zoek te gaan naar een garage of liever gezegd een tafel voor aan die friteuse te zetten. Het plan was af te stappen van het frituur verhaal, weg van de frikandellen; werken aan een frituur 2.0, Helaas heeft Ninove daar anders over beslist… Het werd een klassieke frituur verhaal met succes….

Waar had jij het afgelopen jaar de gezelligste tafelklap of waar heb jij het lekkerst getafeld? Hmmm das een moeilijke vraag … want ik kan genieten van een simpele boterham (gesmeerd door mijn liefste mama of een omelet van de papa … Zelf woon ik in hartje Brussel maar das iets waar ik regelmatig eens vroeger voor naar Ninove kom… samen lekker ontbijten en effe bijbabbelen ondanks dat we elkaar bijna 14 uur per dag zien op het werk. Als ik een favoriet restaurant moet kiezen zou ik er 1001 in Brussel kunnen opsommen omwille dat ze gezellig zijn of een leuk concept hebben, omdat ze trendy zijn of gewoon voor de (h)eerlijke keuken. Maar opnieuw kies ik voor de boerenbuiten … Restaurant ’t Sleutelgat in Lieferinge… De deur gaat open en het lijkt alsof je in je eigen living binnenkomt, de ontvangst is zo hartelijk,zo huiselijk. De chef neemt je telkens mee op een culinaire reis rond de wereld.. Vaak een dagelijkse kost gerechtje op een culinaire manier gebracht , kortom een aanrader.

Stel, je krijgt carte blanche en je mag het feest van jouw dromen organiseren. Hoe zou jij het plaatje laten kloppen? Misschien ooit eens een trouwfeest …. Maar helaas organiseer ik graag dingen en geniet ervan om alles tot in de puntjes voor te bereiden maar heb ik nog nooit genoten van een eigen feestje … misschien is dat eens de volgende opdracht voor mezelf … Het is altijd makkelijker om op te sommen wat ik zeker niet wil op een feestje misschien is dat de succesformule waarom iedereen zo graag naar mijn feestjes komt …

Kerstmis staat voor de deur. Welk gerecht komt er beslist op tafel? Met Kerstmis trekken we richting de Zwitserse bergen. Vele zullen een selectie gemaakt hebben voor hun favoriet skigebied of de apres-ski voor ons is de selectie gebeurd op basis van hotels en restaurants. Dus het zal weer een cullinaire hoogmis worden … Los van wat de chefs op tafel toveren zal er zeker een avond (hoe klassiek het ook is ) vrijgemaakt worden voor kaasfondue.

Kwalitatieve ingrediënten zijn de basis van elk kookavontuur. Van welk product sla jij met de feestdagen altijd een voorraadje in? Zal ik met de vinger gewezen worden als ik foie gras als antwoord geef? Er is zoveel rond te doen in de media en ben het volledig eens met het dierenleed maar t’is toch verdomd lekker….wat niet wil zeggen dat ik er dit jaar zal eten ….Mij doe je al een enorm plezier met witloof ook , je mag zelfs kiezen hoe je het klaarmaakt

Het jaar 2019 loopt op zijn laatste benen. Welke gebeurtenis bracht je het afgelopen jaar (een beetje) van jouw melk? Ik ben niet echt het type die lang stilstaat bij gebeurtenis uit het verleden. Ik kijk graag vooruit en plan , het is altijd leuker om naar iets uit te kijken in plaats van naar iets terug te kijken. Zeker als je niet tevreden over iets bent

Welke (food)trend heb jij het afgelopen jaar ontdekt? Het online bestellen en aan huis leveren zoals Uber Eats. Zeker in een grootstad zoals Brussel. Een ontdekking zou ik het niet noemen. Deze trend boeit me zeker in combinatie met ecoverpakkingen. Ik kijk graag hoe origineel en ecologisch collega’s uit de hoek durven of kunnen komen. We worden in een ‘NO plastic world’ geduwd maar helaas zijn er maar weinig betaalbare alternatieven op de markt om de plastiek te vervangen

Van de tafel naar de zetel. Welk boek heeft je het afgelopen jaar het meest kunnen bekoren? De Columbus van wim Lybaert en LAurens Verbeke ,naar het TV programma De Columbus. De Quote alleen al op de kaft : “Het is beter om te reizen dan om aan te komen”. Het komt op neer dat je helemaal niet op reis moet om te ‘ Columbussen ‘ geniet gewoon van de kleine simpele dingen in het leven , daar draait het om

Op naar het magische jaar 2020. Wij moeten met onze tijd mee. Welke podcast of app zou je niet meer willen missen? Hahaha , FORORGANISER FIND PLAN , PAY PEOPLE de handigere app die de werkplanning opmaakt voor de medewerkers en het volledige personeelsbeleid op zicht neemt

Waar gaat/ gaan jouw reizen in 2020 heen? Hmmm naast de wintervakantie in de Zwitserse bergen zal er zeker nog een citytrip volgen (waarschijnlijk Berlijn Of Istanbul). In het najaar zakken we traditiegetrouw af naar het Spaanse Catalonië (voor het lekkere eten en de zalige drankjes). En verder zal het afhangen waar de wind mijn wederhelft op zijn surfplank brengt.

Welk (ondernemers)doel wil je in 2020 bereikt hebben? Het plan is nog niet volledig opengeplooid van Mr Brochette, Terwijl de mensen genieten van de wintermaanden tel ik de dagen af naar de lente/ zomer want er zit nog een serieuze ezelsoor zoals ze zeggen in de schuif … Maar ik wil pas met dat concept pas naar buitenkomen als de kinderziektes er wat uit zijn.

Tot slot….heb je nog een leuk quote voor ons? You sleep to see your dreams , I stay up to work on mine.