De eindejaarsvraagjes van Tafelklap aan Bart De Roeck

Kom binnen  en zet u. Met wie hebben wij vandaag de eer? Omschrijf jezelf op een smakelijke manier.
Hoi. Ik ben Bart. Een niet meer zo jonge, gezellige, optimistische, vrij ronde (?) man uit Aarschot. Getrouwd met Eva en vader van drie tieners. We wonen in Aarschot en ik hou ontzettend van lekker eten, bakken, koken en… foto’s maken en die dan op Instagram zwieren. Ik heb ook een blog en die heet Roeckiesworld. (Roeckie is mijn koosnaampje in de familie). Daarop deel ik recepten en schrijf ik reisverhalen.


Waar had jij het afgelopen jaar de gezelligste tafelklap of waar heb jij het lekkerst getafeld? Het aller-lekkerst tafelden we ongetwijfeld bij Restaurant Meliefste in Wolphaartsdijk in Zeeland. Chef Thijs Meliefste werkt met lokale producten en wist ons bij elke gang te verrassen met zijn geslaagde smaakcombinaties en unieke presentaties. Allen daarheen, zou ik zeggen!


Stel, je krijgt carte blanche en je mag het feest van jouw dromen organiseren. Hoe zou jij het plaatje laten kloppen?
Oh, dan zou het zeker een winterfeest buiten worden. In een mooi aangeklede tuin. Met vuurkorven, schapenvelletjes, lekker eten en leuke mensen. En rendieren! Michaël Bublé mag ook gerust een paar kerstliedjes komen zingen dan. En oh ja… het sneeuwt dan ook zachtjes, zei ik dat al?


Kerstmis staat voor de deur. Welk gerecht komt er beslist op tafel? 
Ik ben zot van krab. Dus een zelfgemaakt krabkroketje of een ‘krabcocktail nieuwe stijl’ zal zeker op het menu staan! Altijd lekker, toch? En natuurlijk dessert. Véél dessert. ?


Kwalitatieve ingrediënten zijn de basis van elk kookavontuur. Van welk product sla jij met de feestdagen altijd een voorraadje in? 
Champagne! (of course) Onmisbaar tijdens de feestdagen hier thuis. Ik neem alvast een slokje. Cheers.


Het jaar 2019 loopt op zijn laatste benen. Welke gebeurtenis bracht je het afgelopen jaar (een beetje) van jouw melk?
Ik heb het moeilijk met de ‘verharding’ van onze samenleving. Het mag voor mij allemaal terug wat zachter worden. Laat ons positief met mekaar omgaan met respect voor de onderlinge verschillen.


Welke (food)trend heb jij het afgelopen jaar ontdekt? 
We zijn het afgelopen jaar thuis meer en meer vegetarisch gaan eten. We noemen onszelf nu ‘flexitariers’, dus tijdens de week eten we vegetarisch terwijl we in het weekend nog wel met vlees koken. En dat werkt prima. Door op weekdagen met vaak alleen maar groentjes te koken, ontdekten we hoeveel mogelijkheden hier wel niet mee zijn.


Van de tafel naar de zetel. Welk boek heeft je het afgelopen jaar het meest kunnen bekoren? 
Ik lees eigenlijk vooral kookboeken… (surprise surprise…) ‘Alle dagen feest!’ Van Manon Van Aerschot is een handig boek met leuke, makkelijke receptjes én tips en tricks om van elke gebeurtenis een geslaagd feestje te maken!


Op naar het magische jaar 2020. Wij moeten met onze tijd mee. Welke podcast of app zou je niet meer willen missen? 
Makkelijk. Instagram. ?

Waar gaat/ gaan jouw reizen in 2020 heen? 
Ik kijk heel erg uit naar mijn trip naar Senegal in februari. Samen met mijn dochter en een aantal leerlingen van de school gaan we er een onderwijsproject bezoeken dat door onze school gesteund wordt. Daarnaast is het uitkijken naar onze familiereis naar Cambodia en Noord-Thailand in de zomer.

 Welk (ondernemers)doel wil je in 2020 bereikt hebben? 
Ik heb geen specifiek doel voor ogen, maar wil proberen mijn beide bezigheden (schooldirecteur en blogger) zo goed mogelijk te blijven combineren. Voor de rest zie ik wel wat er op mijn pad komt.  

Tot slot….heb je nog een leuk quote voor ons? 
Tuurlijk: ‘A party without cake is just a meeting.’
En als u mij nu wil excuseren, ik ga iets bakken.

1 Comments

  1. 12.8.19

    Wat een topper ! Maakt super mooie foto’s! Eén van mijn favorieten ? ….. waarschijnlijk van vele….

Comments are closed.