Waarom ik minder maar beter vlees eet

Ik ben een beenhouwersdochter, tussen de worsten en de hammen ben ik grootgebracht. Mijn ouders maakten nog ‘de gouden tijd’ mee. Elk dorp had meerdere slagers en vlees werd nog met veel goesting gegeten. Tijden veranderen. Je moet al geluk hebben om een beenhouwer in de buurt te hebben en vooral de perceptie rond vlees is gewijzigd. Boeren en beenhouwers krijgen de wind van voren en dat raakt mij. Ik ga geen strijd voeren noch het eten van meer vlees promoten, ik wil gewoon een positief  verhaal vertellen van mensen die het in vleessector goed menen en gedurfde keuzes durven maken. Gustor, de boetiek voor beter vlees Gustor is de online vlees boutique van Rik en Jef. Rik zit al meer dan dertig jaar in het slagersvak. Samen met zijn Jef (ondertussen de 6de generatie) gooide hij het over een andere boeg. Gustor heeft geen fysieke winkel meer maar verkoopt enkel online hun vlees. Hun aanbod is bijzonder uitgebreid. Van Angus Beef, Simmental, Limousin tot Wagyu gaan ze resoluut voor het beste vlees. Gerijpt of niet gerijpt, Belgisch of van iets verder Gustor heeft het allemaal. Meat tasting met de grote M Met een etentje in het achterhoofd bestelde ik het Meat Tasting -pakket.  Je krijgt een  uitgelezen selectie van verschillende rassen en cuts.  Rik en Jan schrijven er zelfs nummertje op zodat je het etentje mooi kan opbouwen. Wij begonnen met een fluweelzachte pata negra-kotelet tot  genoten op het eind van de complexe smaak van het Deense sushi beef. Ik serveerde er vijf geweldige groentenbereidingen van Yotam Ottolenghi bij en wij hadden een topavond.
Het pure product, zonder de additiefjes 
Gustor Meat Boutique gaat voor het pure product en kiest voluit voor het clean label. Dit betekent concreet dat ze alle chemische bijproducten weren. Vaak zijn deze additieven bedoelt om het vlees er beter te laten uitzien en hebben ze een slechte (chemische) nasmaak. Back to normal, pure natuur dat is waar Rik en Jef graag voor staan. Minder maar beter Ik eindig met de zin waarmee ik begonnen ben : “ik eet minder maar beter vlees”. De online winkel van Gustor past perfect binnen deze filosofie. Je kiest uit het beste vlees, je kan het boven lang bewaren en je krijgt het gekoeld thuisgeleverd. Bovendien werkt de website supersnel en krijg je er een mooi overzicht van hun ganse assortiment. Bedankt Jef en Rik. Jullie zijn een goed voorbeeld van hoe het in de vleessector ook kan. Gericht keuzes maken, een mooi afgelijnd aanbod aanbieden en de klanten trakteren op convenience en  de echte smaak van puur vlees.  Love it!