5 dingen die je moet doen als je in de Provence bent

Hou een photoshoot in een veld vol zonnebloemen en ga Vincent Van Gogh achterna! Het levert beslist mooie beelden op. Wat vind je van onze poging?
Ga picknicken in een olijfgaard. Stop eerst in de lokale supermarkt en stel je picknickmand samen. Zoek vervolgens een leuk plekje uit én geniet! De vliegen en de krekels moet je er wel bijnemen.
Bezoek op maandag de Provençaalse markt van Bédoin. Hang er maar lekker ‘den toerist’ uit en geniet van de kleuren én de smaken. ‘De Provence op haar authentieke best’ vat deze markt mooi samen. Op maandagvoormiddag kan je er terecht.
Boek een paar tafeltjes en stop variatie in je horecabezoeken. Zo genoten wij van een heerlijke table d’hôte en smulden wij van één van de originele ‘assiettes’ in een piepkleine bistro. Ga vooral waar de ‘locals’ en vermijd de toeristenmenu’s. 
Stop bij een lokale (wijn)boer en sla jouw voorraadje in. Let wel op want lokaal en langs de baan zijn niet persé het synoniem voor goedkoper. Ze kennen hun prijzen maar je hebt kwaliteit.