Voor jou gelezen: Koken voor mijn familie

Als een kind zo blij ben ik als ik een nieuw kookboek heb. Een boekenwurm ga ik nooit worden maar kookboeken die verslind ik. Het is voor de plaatjes – lees culinaire porno- maar ook én vooral voor de inspiratie die ze mij keer op keer brengen . Een dame die mij al jaren inspireert maar helaas niet meer onder ons is, is Valli Little. Deze Australische reisde de wereld rond en verstond als geen ander de kunst om haar culinaire inspiratie te vertalen in prachtige recepten. Ze wordt – geheel terecht- het culinaire geweten van Delicious genoemd. Elke maand maakt(e) ze de lezers van het blad gelukkig met vernieuwende recepten. Als geen ander verstond ze de kunst om trend en traditie te verwerken in creatieve, originele én doenbare gerechten.

Als ode aan haar haalde ik haar nieuwste –en helaas ook laatste- kookboek in huis. En ja, het boek is er weer boenk op. In ‘Koken voor mijn familie’ geeft ze perfect de liefde voor koken weer. Met de uitspraak ‘Ik houd van koken voor mijn familie en vrienden, een tafel vol met heerlijk eten omringd door mensen van wie ik houd is mijn idee van de hemel’ slaat ze nagels met koppen. En wat denk je over het boek, hoor ik je zeggen? Wel, ik kan het je aanraden! Het is toegankelijk en uitnodigend. Je kan het voor elke gelegenheid – van een doordeweeks recept tot een leuke insteek voor een feestje- gebruiken.  Valli was ook een kruidenmadam en daarom zijn de recepten in het boek zo inspirerend.

En ja,  één receptje is al een blijver. Ik probeerde de zalige kokostaart met citroengras en limoencurd uit. . Een heerlijke textuur door de kokos in het deeg en de laagjes limoencurd en siroop zijn fantastisch.

Valli, bedankt voor de inspiratie die je bracht. Ik mis je, hopelijk heb je hier boven ook veel lekkers.

Meer info over het boek :

Verschijningsdatum : april 2019

Druk : 1e druk

Aantal pagina’s : 240 pagina’s

Auteur : Valli Little

Uitgever: Fontaine Uitgevers

EAN: 9789059569089

1 Comments

  1. 5.16.19

    Oh, dat recept klinkt héérlijk! Eentje voor mijn verlanglijstje…

Comments are closed.