Vacherin met aardbeien (of ander seizoensfruit)

Een echte vacherin, ik hou ervan. Het is voor mij de perfecte afsluiter van een gezellige maaltijd. Niet te zwaar,  op en top zomers en nog mooi ook. Wat moet een mens nog meer hebben. De seizoenen brengen je verder nog de nodige variatie. Vanaf mei maak ik ze bijvoorbeeld met aardbeien en in de zomer gebruik ik frambozen en braambessen uit eigen tuin. En nu? Nu kan het met gemarineerde appeltjes of diepvriesfruit.

Wat heb je nodig? 1kg verse aardbeien of ander rood fuit, 4 el suiker, sap van 1/2 citroen, 3 grote meringues die je zo bij de bakker koopt, 4 bollen vanille-ijs, fijngeraspte citroenschil, vers geklopte slagroom

Hoe ga je te werk? Maak de coulis door 5OOg aardbeien met 4 el suiker en het citroensap te mengen en fijn te mixen. Breek vervolgens de meringue in fijne stukjes en verdeel ze over 4 mooie glazen of leuke bordjes. Snij de rest van de aardbeien in 4 en verdeel die ook over de glazen. Geef ook elk glas een portie coulis en een bolletje vanille-ijs. Werk af in schoonheid met een toefje slagroom en wat fijngeraspte citroenschil.

Tip: Dit is een mooi dessert, besteed dan ook de nodige aandacht aan je verpakking…Maak het ook eens met frambozencoulis en verse frambozen, met braambessen of met een combinatie van vers rood fruit.