Een ode aan de boys en girls van Keukens Van Moerzeke

Lyrisch ga ik niet worden. Maar een ode is deze keer wel op zijn plaats. Ik beschouw deze blogpost als een afsluiter van een mooi project met een geweldige keuken als resultaat. Een resultaat dat er kwam na een mooie samenwerking met een (h)echt familiebedrijf: Keukens Van Moerzeke. Een portret of was het een ode?

“Kom zeker bij ons langs”

Je kent dat gevoel. Je droomt al lang van een keuken en sprokkelt de ideeën bij elkaar. Op een bepaald moment moet je een keuze maken en bepalen met welke keukenbouwer je in zee zal gaan. Wij hebben onze tijd genomen. Eerst moet je idee rijpen en weten wat er allemaal op de markt is. Wij gingen daarom ook bij de grote jongens langs. Het waren samengevat “ervaringen”. Bij de ene was er een probleem met de scheve muren in onze keuken. En ja, met een pinterestboard deze keukenzaak binnenkomen was er blijkbaar “not done”. Bij een andere keukenfabrikant, liep het op het eerste zicht goed. Eén bepaalde keuken was op het eerste zicht fantastisch. Het babbeltje en de tekentalenten van de verkoper konden ons overtuigen. Maar toen hij achteraf haast dreigde om meteen het contract te tekenen, namen wij snel de benen.

“Maar eerst een goed gesprek”

Het klinkt cliché maar gehoord worden, vinden wij als klant belangrijk. Wij kozen daarom voor een ‘kleinere’ keukenbouwer die luistert en voor jou een unieke keuken maakt. Luisteren is wat er bij het eerste bezoek aan Keuken Van Moerzeke gedaan werd. Na een kort gesprek begeleidde Claudia ons doorheen de toonzaal. Alle aspecten -van kranen tot keukenblad- werden getoond. Wij vertelden hoe de keuken van onze dromen eruit zag en zij luisterde. Af en toe stelde ze een – zo bleek achteraf-  gerichte vraag. Schattig vond ik het als Claudia een hulplijn inriep en er haar familieleden bijhaalde voor een ‘gouden raad’. Een weekje later zat het eerste ontwerp in de bus. Wij hadden meteen het gevoel ‘dit wordt het’ en na een paar kleine aanpassingen zat het ontwerp perfect.

Een goed team levert beter werk

Een hechte familie is één , een goed team is dat ook. Bij de plaatsing hebben wij duidelijk gemerkt hoe goed de teams op elkaar ingespeeld zijn. Het was een plezier om ‘the kitchen boys’ bezig te zien. Ik ging er ’s middags zelfs even speciaal voor naar huis. Met veel precisie werd er hard gewerkt én af en toe gelachen. Een plankje dat niet 100% recht zat, werd resoluut teruggestuurd. Merken wij nadien nog een fout op, werd dit zonder morren rechtgezet.

Grootvader ‘Kamiel’ zou content zijn

Familiebedrijven vind ik altijd bijzonder charmant. Bij Keukens Van Moerzeke is het familiale aspect heel sterk aanwezig.   Grootvader Kamiel richtte het bedrijf in 1982 op. Hij was nog ’ n echte stielman, een meubelmaker van den oude stempel’ en droeg precisie en kwaliteit hoog in het vaandel. Al snel kwamen zijn zonen Chris en Patrick in de zaak en werd het bedrijf verder uitgebouwd. Momenteel werken er 2 generaties in het bedrijf en heeft iedereen zijn specifieke taak. Zo zorgt kleindochter Claudia voor het merendeel van de ontwerpen en neemt kleinzoon Laurenz het atelier voor zijn rekening. Ieder lid doet er met veel goesting zijn job en dat je voelt goed als klant.

“Afsluiten met een taartje”

Toen ons keukenproject – inclusief een coole binnendeur- helemaal rond was, kwam Claudia langs. Ze had een taartje mee en wij begonnen een leuke ‘tafelklap’. De persoonlijke details ga ik jullie besparen. Maar een paar quotes uit de tafelklap met Claudia, geef ik nog graag mee. “We zijn niet de keukenbouwer die naar buiten komt met schreeuwende reclameslogans en opdringerige verkopers met een mouw vol verkoopstrucs op je afstuurt” We zijn er gewoon het hele jaar door voor iedereen die binnenstapt, met eender welk budget, aan dezelfde eerlijke prijs voor kwaliteit en service. Mensen krijgen bij ons de tijd om zich goed te informeren, na te denken, te vergelijken….om zo tot een tevreden succesvol resultaat te komen. Ik denk dat we kunnen zeggen dat we pas tevreden zijn als onze klanten dat ook zijn. We zien onszelf eerder als keukenadviseurs dan verkopers ?.

Bedankt Chris, Patrick, Claudia, Laurenz, Bryan, Jonas en alle nonkels, tantes en medewerkers die ik vergeten ben.

En zo ziet onze keuken eruit….