Een topadresje in Dardennen : Gastropub Gaspard

Al van een “gastropub” gehoord? Nee! Wel : je kookt op hoog niveau en je serveert alles zoals je in een gezellige pub zou doen. Dit is kort samengevat de aanpak bij Veronique en Jurgen van Gaspard. Twee jaar geleden verkochten ze hun Fond & Fumet en verhuisden ze naar hun geliefde Barvaux. Alvorens zich meteen te storten in een nieuw avontuur, namen ze hun tijd. Ze verbouwden de oude schuur in hun tuin tot een sfeervolle pub genoten vooral van het ‘foodie’ zijn.

 

 

Voor de beste ingrediënten uit de buurt hielden ze  een echte undercover-operatie. In het grootste geheim kozen ze hun beste leveranciers uit. Bij de ene beenhouwer was het gehakt uitmuntend terwijl de beste ‘boudins’ dan weer van een andere plek kwamen. Deze intensieve zoektocht resulteerde in een prachtige kaart op basis van al even prachtige ingrediënten.

Vergeet bij Gaspard de klassieke menu-aanpak. Je komt wanneer het je uitkomt (ergens tussen 12u en 21u) en kiest de formule die het best bij je past. Ga je voor één gerecht met een lokaal biertje of doe je zoals ons een ‘shared diner’ met verschillende gerechtjes , meerdere formules zijn er mogelijk. Alles wordt voor je neus en aan het Molteni-formuis bereid.  Ik kreeg de zware opdracht toebedeeld om het menu  kiezen : Beginnen deed ik met een selectie van bruschetta’s : eentje met hummus en coppa  en een ander met  zwarte tapenade en tomatensalsa. Eén voor een zalige combinaties. Nadien koos deze beenhouwersdochter – hoe kan het ook anders- voor een charcuterieschotel met lokale specialiteiten. Ik moest mij wel reppen om ook mijn deel te hebben. Zo lekker was het.

Ons tafeltje was klein maar groot genoeg voor deze gerechten te delen : forel met variatie van rode biet, een klassieke blanquette de veau (ik had meteen goesting om er ook te maken) en de brochettes met kip, rucola en bulgur. Eén van de huisspecialiteiten : de ‘boullettes Gaspard’ vergezeld van een heerlijke tomatensaus met koriander strandde op de tweede plaats in de beste gerechtenverkiezing.  De tataki of een creatieve variant van biefstuk frit haalde met veel stemmen de eerste plaats. Geweldig vonden wij Jurgens’ idee op onze klassieke biefstuk frit te serveren : broodje, traaggegaarde steak, salade en flinterdunne frietjes. Dit gerecht maak ik binnenkort beslist eens na.

Om de allerlaatste ‘putjes’ te vullen, draaide Jurgen nog vers vanille-ijs met aardbeien en gingen wij met een meer dan gelukzalig gevoel naar huis. Zelden heb ik op zo’n hoog niveau gegeten terwijl ik het gevoel had om gezellig in iemands’ keuken te zittenDikke duim voor Véronique en Jurgen! Heel graag tot heel binnenkort! Bedankt Sofie, Kinga, Geert, Johan en Pitjen voor de toch wel goeie compagnie ?. Vrienden delen alles ook hun eten!

 

 

1 Comments

  1. 4.23.18
    Kinga said:

    Zalig….beter dan dat kan ik de avond niet omschrijven… het eten, de wijn, het kader, de gastheer en -vrouw en zelfs de companie ? Wat Jürgen zei omvat het : “Jullie hebben een hele avond zitten tetteren en lachen tot het dessert kwam en toen viel alles stil!”. Danku Anniek voor deze culinaire ontdekking en “great to have you back” ?

Comments are closed.