Heerlijk ontbijten bij Gust

Tijd voor een nieuwe rubriek ! Ik hou van leuke plekjes ontdekken én ik haal heel veel energie uit een rijkgevuld sociaal leven. Waarom deze twee niet combineren en jullie trakteren op verslagjes van deze leuke ontmoetingen. Annelies en Gust mogen met een superlekker ontbijt de spits afbijten. Even voorstellen : Annelies is de sympathieke madam achter de leuke blog Een Lepeltje Lekkers. Wij hadden de voorbije jaren vooral een ‘online’ relatie en zagen elkaar sporadisch op evenementen. Omdat een mens vaak meer heeft aan echte contacten in de echte wereld spraken wij af bij Gust.

Gust is dan weer een ‘vriewijze’ ontbijt- en brunchbar in het hartje van Gent.  Huiselijkheid troef als je de zaak binnenstapt. Ik was al helemaal verkocht toen ik het vintage interieur zag. Je kan plaats nemen in één van zeteltjes vooraan of gewoon doorstappen naar de gezellige tafeltjes om de hoek. Daar zat Annelies op mij te wachten. Wij kletsen bij en namen uitgebreid de tijd om de menukaart te bewonderen. Het is er ééntje om letterlijk én figuurlijk van te smullen. Kiezen was dan ook moeilijk.

Wij kozen voor ‘La grande bouffe’ en bestelden eerst een stevig hartig deel. Annelies hield het traditioneel met toast, gerookte zalm en ei terwijl ik voor een gevulde avocado met spek en brood koos. Zoals van het echte foodies verwacht wordt, werden de gerechten eerst uitgebreid op de gevoelige plaat vastgelegd. Onze Instagram-volgers moeten ook meegenieten, niet waar? Na deze stevige start overtroffen wij onszelf -en onze maag- met een zoete afsluiter. Het bananenbrood van Annelies was eigenlijk te mooi om op te eten en mijn pancakes met maplesyrup waren dan weer te lekker om te laten staan.

Samengevat : zowel mijn gezelschap en Gust zijn een aanrader.

Adres : Gust Gent , Annonciadenstraat 4, 9000 Gent

Geef een reactie

2 Comments

  1. 12.7.17

    Awel, dat is een “vrie wijze” samenvatting! Voor herhaling vatbaar! <3