Voor u gelezen : Groenten van Antonio Carluccio

Antonio Carluccio staat al jaren in mijn persoonlijke top 10 van chefs die mij inspireren. Jaren geleden –toen de dieren nog spraken- was ik al fan van zijn authentieke recepten en ging ik vaak grasduinen in één van zijn boeken. Toen ik hoorde dat hij een nieuw boek had over groenten was ik er als de kippen bij om mij een exemplaar te bestellen.

Niet 100% groenten maar wel top

De titel van het boek hoef je niet letterlijk te nemen en verwijst eerder naar de indeling van het boek. Van wortelgroenten tot paddenstoelen en truffels vertelt dit boek eindelijk eens het verhaal van de groenten zelf. Zo kom je meer te weten de echte en andere wortels, word je ingewijd in de uienfamilie en krijg je zelf goesting om in het wild te gaan plukken. Groenten spelen een hoofdrol maar er is (gelukkig) ook aan de vis- en vleesliefhebber gedacht. Als je af en toe eens vegetarisch wil koken of wat creatiever met groenten aan de slag wil gaan, dan is dit boek ronduit ideaal.

De favoriet van de buurman

Omdat ik meteen ‘een crush’ op het boek had, vond ik het boek een ideaal verjaarsdagscadeau voor mijn (kookgekke) Nederlandse buurman. Het boek houdt immers het midden tussen klassiek met leuke recepten caponata en polenta) en modern met deze pareltjes als een confituur van groene tomaten of een gnocchi van kikkererwten. Grappig zijn de verhalen die hij mij keer op keer over zijn kookavonturen vertelt. Zo is hij verzot op de lasagne van rode biet met béchamel en parmaham en probeert hij het ene recept na het andere uit.

Tot slot de gegevens van dit geweldige boek !

Groenten van Antonio Carluccio, 288 blz. en € 27,95

Aerial Media Company, juli 2017

ISBN 9789402602128

Geef een reactie

2 Comments

  1. 10.4.17

    Oh heerlijk, daar ga ik dit weekend al eens naar uitkijken in de boekhandel! Ook al jaren fan, volg hem toch al een dikke twintig jaar en zelfs een keer ontmoet in Gent tijdens een kookworkshop, met een gesigneerd boek en een prachtige ‘samen op de foto’ als aandenken?

  2. 10.4.17

    Het boek zal zeker in de smaak vallen Ingrid. Helemaal zijn stijl en ook een beetje modern