Voor u getest : het barbecuepakket van Dierendonck

De ene is fan van een acteur of een zanger, ik heb het meer voor ambachtsmannen. Neem nu Hendrik Dierendonck. 7 jaar geleden had ik de unieke kans om zijn atelier te bezoeken. Ik ben nog altijd onder de indruk van wat ik daar zag (in deze oude blogpost lees je er alles over). Hendrik is er in de voorbije jaren in geslaagd om het beenhouwersambacht weer de nodige grandeur te geven. Naast zijn zoektocht naar absolute topproducten is hij ook een pleitbezorger van minder maar beter vlees. Dat laatste kan ik alleen maar aanmoedigen.

De voorbije jaren bleef ik Hendrik volgen en greep ik elk bezoek aan Nieuwpoort aan om in zijn atelier (een echte pretpark voor foodies als je het mij vraagt) langs te gaan. Eind juni liep ik Hendrik tijdens de opening van Ellis Gourmet Burger Flagey tegen het lijf. Na zijn ‘demonstratie’ van de meatlovers’ burger raakten wij aan de praat. Hij vertelde over zijn nieuw project : de Dierendonck webshop en beloofde mij een pakketje op te sturen.  Zo gezegd, zo gedaan. Begin augustus kreeg ik mijn pakketje toegestuurd. Allez zeg maar pakket want je had beide armen nodig om het te dragen.

Wat zat er in het pakket ? een uitgelezen vleespakket voor een barbecue voor 8 à 10 personen, wat kruiden en smaakmakers voor de afwerking en een interessante handleiding hoe je het vlees allemaal klaarmaakt.

Sharing is caring! Wij hadden niet meteen een groot barbecuefeest in het vooruitzicht en het Belgische weer was in die periode ook niet echt meegaand.  Ik verdeelde het pakket dan maar over verschillende vriendenbezoeken en trakteerde hen op een uitgelezen stukje vlees. Zoals deze merguez op Griekse wijze

Onze oordeel is unaniem = subliem! In de eerste plaats is zo’n pakket superhandig. Elk stuk vlees zit vacuüm verpakt en is lang houdbaar. Hendrik maakte een mooie variatie tussen individuele porties en grote stukken vlees om te delen. Hierdoor wordt je barbecue minder arbeidsintensief.  Over de smaak en de kwaliteit hoef ik weinig neer te pennen:  de stijl  en kwaliteit van wat we bij Dierendonk gewoon zijn.  Het pakket is niet goedkoop maar perfect op het vlak van prijs – kwaliteit. Je bestelt online, het wordt gekoeld én thuis geleverd en het pakket vormt de perfecte basis voor een geslaagde en originele barbecue.

Kortom Hendrik je bent weer geslaagd in je opzet om ons te laten genieten van dat geweldige stukje vlees! Tot een volgende keer !

Geef een reactie

1 Comments

  1. 8.31.17
    wildfood9 said:

    Vlees van hem al een paar keer geproefd en goedgekeurd.