Bestemming Catalonië!? Deel 1

Mooi liedjes duren niet lang, zo ook onze zomerbreak niet. Met spijt in het hart wordt morgen de reiskoffer geruild voor die andere tas en gaat het normale leventje weer zijn gang. Maar niet getreurd, ik neem graag afscheid in schoonheid en trakteer jullie op een mooi reisverslag. Beperken doe ik mij niet tot één blogpost. Van het zoeken van een leuke reisformule, het houden onze tapasmarathon tot de culinaire troeven van Girona, het komt allemaal aan bod.

Ma & pa alleen op zwier

Gezien de drukke vakantieplanning van onze dochters (samen hebben ze 6 kampen gepland)  besloten wij dit jaar om er met zijn tweetjes op uit te trekken. Wat voor velen maanden op voorhand gepland en geboekt is, was voor ons letterlijk een last-minute. Plannen hadden wij al langer maar de concrete uitvoering daarentegen liet lang op zich wachten. Wij keken eerst figuurlijk wat rond. Waar zouden wij heen gaan? Werd het een citytrip of een strandvakantie (met mijn bikinimodel haast onmogelijk)? Avonden spendeerde ik aan het zoeken van vluchten, leuke b& b’s en dito locaties.  Steeds was er iets dat mij stoorde. Ofwel stegen wij op in dat verre vliegveld ofwel was het van de luchthaven uren bollen naar die ene leuke B&B.

Liever links af

Gelukkig liggen mijn Delicious-tijdschriften nooit ver weg en merkte ik (kende de naam al wat langer) een advertentie op van Eliza Was Here. Ik ging wat snuisteren op haar website en was verkocht.  Haar uitgangspunt vat alles mooi samen :  “Daar waar iedereen rechts afslaat, gaat Eliza links.” Ik zocht en vergeleek en kwam altijd weer bij die geweldige Griek en zijn olijfgaard. Helaas was er geen match tussen hem en onze planning en vroeg ik Eliza om advies. Met de woorden : rustig, verrassend, natuur en gastronomie omschreef ik onze behoeften. Ik kreeg een mailtje terug en van de 3 opties kozen wij voor de sympathieke b&b  :  Mas Caldes  van Helen en Chris.  Het plannen van onze trip naar Catalonië kon beginnen. Niet dat ik zo’n planner ben. Ik schafte mij een paar reisgidsen aan, begon wat te zoeken op Pinterest en Instagram en onze congé kon niet snel genoeg beginnen.

Wordt vervolgd

Dat het een fantastische reis was verklap ik jullie nu al. Waar je de beste pinxtos eet, hoe lekker het ijs van de Rocca-broers is of hun zalig het verblijf bij Helen en Chris was, vertel ik jullie in één van mijn volgende posts.Adios en tot heel binnenkort